Пулев: Мачът с Джошуа е моментът, в който аз трябва да оправдая всичките тези години на труд

Пулев: Мачът с Джошуа е моментът, в който аз трябва да оправдая всичките тези години на труд
Решено е! Кобрата излиза на българска музика срещу Джошуа
Решено е! Кобрата излиза на българска музика срещу Джошуа

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се изправят в битка за световната титла в тежка категория на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон. Най-известният ни боксьор даде специално интервю за Bulgaria ON AIR преди мегасблъсъка, очакван от целия свят.
Кубрат Пулев: Базата на Белмекен е престъпно занемарена!
“Аз съм готов от раждането”, заяви Кобрата в отговор на въпрос дали е готов да се бие за световната титла.

Той разкри, че не е направил промяна в подготовката си, откакто е разбрал, че мачът е сигурен.

“Не, нищо специално. То хем има време, хем няма, но на този етап от подготовката смятам, че това, което правим е напълно достатъчно. То не е малко. Направихме един уникален лагер на Белмекен, който доста допринася за подготовката ми за 3-4 месеца напред. Доволен съм”, сподели Кубрат.

А какво значи за него точно този мач?

“Този мач е моментът, в който аз трябва да оправдая всичките тези години на труд, всичкото това време, което е минало. Надявам се да се подготвя добре, да нямам контузии. Оттам нататък смятам, че мога да победя всеки. Ще бъда подготвен за всичко, разбира се.”

Кобрата посочи, че за мача в Лондон ще пътуват наши сънародници от всички краища на света. И обеща на всички, които ще присъстват на срещата, че събитието ще остане в историята. По думите на Пулев, най-важното за самия него е хората да не останат разочаровани от двубоя.

“Отиваме в Лондон - една дестинация, която е удобна за целия свят. Всеки, който дойде ще присъства на едно събитие, което ще остане в историята на дадения човек. Но най-важното за мен след събитието е да не останат разочаровани, да се чувстват горди, да бъдат горди с България и българската си кръв и горди с нацията си като цяло, защото тя има нужда от самочувствие. Много голям процент от народа е с дребно мислене и лесно се предават, сами се смачкват. Ако евентуално се получи загуба, ще кажат "Ето, то от нас нищо не става, ние сме никои. Както след всяка загуба на националния отбор по футбол, например. Човек не трябва толкова бързо да се предава и да се отрича от себе си“, каза още Кобрата.

По повод избора на стадиона на Тотнъм за домакин на двубой, Пулев заяви, че от щаба му настоявали дестинацията за големия боксов мач да е друга.

“Правили са всякакви предложения, но самият Джошуа не желаел да се боксира извън Англия за този мач. И аз бях принуден да каже “Окей”. Няма никакъв. Ще дойдем в самия Лондон и там ще го победя. Не ме притеснява нито къде, нито с кого", категоричен бе Пулев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти