Наздраве за „Каталунците Кирчево“ – регионален шампион на Фен Купа 2018 за Габрово, Ловеч и Велико Търново

Наздраве за „Каталунците Кирчево“ – регионален шампион на Фен Купа 2018 за Габрово, Ловеч и Велико Търново

Последният десети регионален полуфинал на Фен Купа 2018 за областите Габрово, Ловеч и Велико Търново завърши днес на стадион „Христо Ботев“ в Габрово с победа за „Каталунците Кирчево“ (Ловеч). Тимът е двукратен национален шампион на Фен Купа за 2015-та и 2017-та година. Днешната победа им осигурява участие в тазгодишните финали и ако триумфират и там, ще се превърнат в първия отбор в историята на турнира с 3 национални титли.

На второ място остана тимът на „Стеф“ (Габрово), след като загуби финалния мач срещу шампионите. „Каталунците“ вкараха три бързи гола още през първото полувреме, след което се отдръпнаха в защита. През втората половина „Стеф“ успяха да върнат две попадения, но „Каталунците“ също се разписаха още веднъж и оформиха крайното 4:2.

Трети и четвърти в регионалната класация се наредиха „АРР Фулмакс“ (Горна Оряховица) и „Шести Участък“ (Габрово). Почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ беше присъдено на момчетата от „Белица“ (с. Нацовци). За „Най-добър вратар“ беше обявен Мариян Ангелов от „Каталунците Кирчево“, а за „Най-атрактивен състезател“ Светослав Едрев от „Феникс“ (Ловеч).

Стотици гости също се сдобиха с атрактивни награди от игрите и активациите край терените, организирани от партньорите на Фен Купа – Telenor, LEGEA, БАМФ и Rexona. Феновете на терен спечелиха бирени чаши, футболни топки, GPS фитнес гривна и множество други оригинални спортни аксесоари. Най-доволен остана късметлията Нено Михалев. Благодарение на безпогрешния си мерник той порази и трите отвора в любимата на феновете активация „Точен шут“ и това му донесе апетитната награда от 365 литра Каменица за споделяне с приятели.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Габрово беше последното регионално събитие за сезона. В края на септември предстои заключителният етап на турнира, а именно - националните финали, които ще се проведат на 29 и 30 септември в София. Участниците в тях вече са ясни. Всеки от тях е шампион на своя регион и ще направи всичко възможно да спечели голямата награда в 16-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. Имената на финалистите са както следва:

1. „еДинамикс“ (Стара Загора) – регионален шампион на Стара Загора и Сливен
2. „Вип Дент“ (Пловдив) – регионален шампион на Пловдив и Пазарджик
3. „Бат Динко и приятели“ – регионален шампион на Варна, Шумен и Добрич
4. „FC Words“ (Бургас) – регионален шампион на Бургас и Ямбол
5. „Уефалона“ (Хасково) – регионален шампион на Смолян, Кърджали и Хасково
6. „ФК Сокол“ (Русе) – регионални шампиони на Русе, Силистра, Разград и Търговище
7. „Лев Инс“ (София) – регионални шампиони на София – град и София – област
8. „Sbornaya“ (Благоевград) – регионален шампион на Кюстендил, Благоевград и Перник
9. „Северозапад“ (Монтана) – регионален шампион на Монтана, Плевен, Враца и Видин

10. „Каталунците Кирчево“ (Ловеч) – регионален шампион на Габрово, Ловеч и Велико Търново

До националните финали остават 2 месеца, които със сигурност ще са изпълнени с много вълнение за 10-те отбора финалисти. Междувременно – наздраве за всички футболни летни емоции и отново за 10-те регионални шампиони. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите

на страницата във "Фейсбук"

и на

официалната страница на турнира
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти