Радо Стойчев си взе помощника от Тренто

Радо Стойчев си взе помощника от Тренто

Българският волейболен треньор Радостин Стойчев, който от новия сезон ще бъде начело на италианския гранд Азимут (Модена), взе в щаба си помощника си от престоя му в Диатек (Тренто) Дарио Симони. 47-годишният Симони подписа договор за три години с шампионите на Италия за 2016 година.

Дарио Симони бе помощник-треньор в националния отбор на България през 2014 година, а след това и на Радо Стойчев в Тренто през сезон 2014/15. Специалистът има 20-годишен опит като първи и втори треньор на отбори от елита на Италия. Печели Скудетото на Италия с трентинци през 2015 година, а през 2008-а е помощник-треньор на несъществуващия вече М.Рома Волей, с който играе на финал за Купата на CEV. Симони има и два загубени финала с Латина в третия по сила евротурнир Чалъндж къп през 2012 и 2014 година.

"Идването ми в Модена ме зарежда много. Мисля, че кариерата ми и идването ми в "Пала Панини" е моя връх. Сега е времето да дам всичко по силите си за клуба и града. Да съм в Модена, "Храмът на волейбола", е голяма чест и отговорност и съм готов за това предизвикателство. Връзката ми със Стойчев? Той е специален човек, забележителен, треньор, с който сме в пълен синхрон. С него работим много и сме си разделили задълженията. Нашата сила е, че работим наистина като екип", заяви самият Симони.

"Помощник-треньорът не трябва да бъде безхарактерен човек, а колега, с който да споделям ежедневната работа, подготовка и провеждането на мача. Създадената връзка между мен и Дарио Симони през годините е въз основа на това. Дарио не е само помощник, а партьор, който избрах през 2014 години след много разговори. Той не спира да работи и винаги е концентриран", заяви от своя страна Радо Стойчев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти