Модена окомплектова състава си с либеро от Перуджа и младежки национал

Модена окомплектова състава си с либеро от Перуджа и младежки национал

Италианският волейболен гранд Азимут (Модена) окомплектова състава си за предстоящия сезон.

Първо, "жълто-сините", които ще бъдат водени от бившият национален селекционер на България Радостин Стойчев, подписаха с Федерико Този, който през изминалата година направи чудесен сезон със Сър Сейфти Конад (Перуджа). 25-годишният Този ще бъде второ либеро на Модена след титуляра Салваторе Росини.

"Да играя за Перуджа беше нещо прекрасно, но се радвам, че се свързаха от Модена с мен и сключихме договор. Знам, че ще трябва да се работи усилено, но ще бъде удоволствие да го направя заедно с играчи от най-високо ниво. Ще се опитам да открадна някои тайни от Салваторе (Тото) Росини, който е едно от най-добрите либера в италианския и международния волейбол", сподели Този за клубния сайт.

Днес от Модена пък обявиха, че в състава ще бъде и младежкият национал на Италия и юноши на клуба Джулио Пинали. До сега 20-годишният Пинали е игра само в младежката лига на Апенините, като е обявен за най-добър играч за сезон 2015/16. Пинали игра за "Скуадра адзура" на Европейското първенство в тази възраст в България през 2016-а, когато Италия завърши на 4-о място, както и на завършилото преди седмица Световно първенство в Чехия, където италианците завършиха 9-и.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти