Братя Шоджи продължават в Италия

Братя Шоджи продължават в Италия

Братята американски волейболни национали Кавика и Ерик Шоджи, които през последната година играха в руския Локомотив (Новосибирск) под ръководството на селекционера Пламен Константинов, ще продължат кариерата си в Италия.

29-годишният Кавика, който през тази година е капитан на националния отбор на САЩ, ще бъде новия разпределител на Джи Гюруп (Монца). Той ще играе за първи път в кариерата си в италианската Суперлига. "Много съм щастлив да отида в Италия и наистина съм развълнуван от тази възможност. Сигурен съм, че ще се срена с нови хора, нови приятели и особено с италианската култура. Винаги ми е боло мечта да играя в Серия А1 и очаквам да бъде истинско приключение. Знам, че клубът е сформирал страхотен състав, воден от треньора Фаласка. Какво ще взема със себе си в Италия ли? Силното си желание за работа, положителната си настройка и досегашния опит", сподели Шоджи.

Малко след това пък стана ясно, че брат му Ерик Шоджи, който е титулярно либеро на САЩ, е подписал договор с Топ Волей (Латина), който направи много силен отбор за новия сезон. "С гордост ви съобщавам, че ще играя в Топ Волей (Латина) през следващия сезон. Очаквам с нетърпение този момент, скоро ще се видим", се обърна Ерик Шоджи към феновете на тима.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти