Национал продължава кариерата си в Италия

Национал продължава кариерата си в Италия

Централният блокировач Алекс Грозданов ще продължи кариерата си в силното първенство на Италия, научи Sportal.bg.


Най-младият национал Алекс Грозданов: Късметлия съм, че избраха точно мен
19-годишният Грозданов, който през миналия сезон бе част от първия тим на България, е избрал да продължи кариерата си Суперлигата на Италия, където ще подсили тима на Калцедония (Верона).
Грозданов, който спечели Купата на България с Добруджа 07 (Добрич), е бил харесан лично от старши треньора на тима Никола Гърбич, който настоявал изключително много за трансфера. Очаква се съвсем скоро от клуба да обявят официално трансфера.
53 България - Белгия 3:0
Сръбският специалист Никола Гърбич вече си е осигурил услугите на още трима класни състезатели на поста централен блокировач в лицето на Емануели Бирарели, Ален Пайенк и Стефано Менгоци, но се надява Алекс Грозданов да повиши конкуренцията на този пост и да се възползва от всеки шанс за изява.
Верона направи доста сериозна селекция за новия сезон и ще разчита на национала Лука Спирито и на Адриано Паолучи на поста разпределител. Диагонали на тима ще са гръцкият национал Митар Джурич и младият словенец Тончек Щерн. Посрещачи ще бъдат канадецът Стивън Маар, американецът Томас Джаешке, иранецът Джавад Манавинежад и италианецът Федерико Марета. На поста либеро Гърбич ще разчина на Никола Пезерези и Томас Фриго.
Добруджа спечели Купата на България у дома by bgsport
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти