Новото попълнение на Монтана: Аз съм младо момче от Франция

Новото попълнение на Монтана: Аз съм младо момче от Франция

Французинът Себастиен Роата направи първа тренировка с Монтана. Централният блокировач подписа с клуба до края на сезона като се очаква да дебютира още тази седмица в турнира за Купата на България. Преди тренировката на тима Роата даде първото си интервю като играч на Монтана пред BGvolleyball.com.Себастиан Роата: Ще бъде чудесно да спечелим трофея (снимки)

"Разбрах, че клубът търси централен блокировач от Европа и за мен беше перфектно, защото договорът с бившия ми клуб приключи и нямах отбор. Дойдох в Монтана и ще дам най-доброто от себе си. Това е малък град, още не съм видял залата, в която се играят мачовете", каза французинът.


"Във Франция играех с едно момче от България - Иван Петков. Той ми разказа за треньора, за играчите, които познава. Лично аз познавам разпределителя, той е младо момче от Русия. Моят брат игра срещу него с юношеския национален отбор", коментира Роата."Чувствам се добре. В добра форма съм. Разбира се, трябва да се сработя с момчетата, с разпределителя. Нормално е. Нямам търпение да започнат мачовете. Очаквам най-доброто от Монтана в турнира за Купата. Надявам се да сме първи", сподели Себастиан Роата.


"Аз съм младо момче от Франция, на 21 години, студент съм. Следвам бизнес. Когато приключи първенството, ще се върна във Франция, защото имам изпити", съобщи още централният блокировач.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти