Жалгирис променя тактиката за мачовете с Лудогорец, ще се брани здраво

Жалгирис променя тактиката за мачовете с Лудогорец, ще се брани здраво

Треньорът на литовския шампион Жалгирис – Валдас Дамбраускас разкри част от стратегията си за първия двубой срещу Лудогорец във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Мачът във Вилнюс  е на 11 юни, а в момента отборът от Прибалтика се готви само за него. Първенството на Литва тече с пълна сила, но сега има почти едномесечна пауза. С цел футболистите на Жалгирис да привикнат по-добре към характерния за „орлите” тим те организираха две проверки срещу класни съперници – днес те излизат срещу шведския ИФК Гьотеборг, а на 6 юли срещат румънския ЧФР Клуж.

Самочувствието в лагера на литовците е  високо, тъй като те са в серия от три поредни победи – последната от които 1:0 над Атлантас за Купата на станата – и водят в шампионата с 10 точки след 16 кръга.

„Главната задача в предстоящия мач е да изменим леко начина, по който играем в Литва. Трябва да имаме много по-голяма концентрация в отбрана и да стоим компактно на терена”, отчете 40-годишният Дамбраускас.

„В подготовката си за мачовете срещу Лудогорец лесно можем да заключим, че българският отбор разполага с няколко много ярки индивидуалности. Това значи, че трябва да хвърлим двойно повече усилия в защита. Не можем да си позволим ситуации „един на един” и трябва да опитаме да задържаме повече топката. Когато имаме повече свобода и пространства, сме доказали, че можем да се възползваме, но Лудогорец, точно като ИФК Гьотеборг, използва много висока преса. Трябва да свикнем с това колкото се може по-бързо и да играем с възможно най-малко докосвания до топката. Нужно е и по-правилно позициониране, за да имат нашите играчи повече опции за комбинациите си”, добави наставникът на Жалгирис.

„Разбира се, стилът на ИФК е различен от този на Лудогорец, но в същото време се различава много от този, който се практикува в първенството на Литва. Това е важно, защото сега ще се изправим срещу тим със собствена философия. Контролата е важна за подготовката срещу Лудогорец. Очаквам добър мач от нашия отбор”, добави Дамбраускас.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти