Пътят на Лудогорец към Европа минава през Израел

Пътят на Лудогорец към Европа минава през Израел

Шампионът Лудогорец излиза тази вечер от 20 часа на стадион “Търнър” срещу израелския първенец Апоел Беер Шева в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Двубоят е изключително важен за европейските амбиции на разградчани, които свикнаха да играят в групите на най-престижната надпревара. Преди две седмици Ботев Пловдив показа, че не е толкова страшно да се играе в Израел, като завърши 1:1 срещу Бейтар Йерусалим в Лига Европа, а след това в Бургас разгроми съперника.

“Орлите” едва ли изпитват притеснения от първата си среща с противвник от Израел и подхождат спокойно към предстоящия мач. Лудогорец е достигал три пъти до третия предварителен кръг и неизменно е продължавал напред, като елиминира два пъти Партизан Белград и веднъж Цървена звезда.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев най-вероятно ще заложи на състава от реванша с Жалгирис в предишния кръг. Тогава на върха на атаката действаше румънския голмайстор Клаудиу Кешерю, който вкара два гола за победата с 4:1. Румънският голаджия получи почивка за мача от вътрешния шампионат и е със свежи сили. Марселиньо ще действа на обичайната си позиция, а по крилата ще връхлитат Вандерсон отдясно и Кафу отляво.

В средата на терена ще действат обичайните заподозрени Светослав Дяков и Анисе. Лукас Саша ще е десен бек, а двойката централни защитници ще е Моци и Пластун. На вратата ще застане отново аржентинеца Браун, който показва висока класа.

Аут от състава на домакините са звездите Бен Сахар и Исаак Куенка, които може да пропуснат и реванша.

Ако успее да отстрани Апоел Беер Шева, то Лудогорец ще вземе десети европейски скалп след Слован Братислава, Партизан (2 пъти), Лацио, Дюделанж, Стяуа, Младост Подгорица, Цървена звезда, Виктория Пилзен и Жалгирис в мачове от директни елиминации.

Вероятни състави:

Апоел Беер Шева: Хаимов, Битон, Цедек, Витор, Корхут, Ейнбиндер, Огу, Ради, Меликсон, Нвакаеме, Барда.

Лудогорец: Браун, Натанаел, Пластун, Моци, Саша, Дяков, Анисе, Вандерсон, Марселиньо, Кафу, Кешерю.

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички