Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Лудогорец без право на грешка срещу Истанбул Башакшехир

Лудогорец без право на грешка срещу Истанбул Башакшехир

Шампионът Лудогорец приема тази вечер от 22,05 часа на стадиона в Разград турския Истанбул Башакшехир в изключително важен двубой от груповата фаза на Лига Европа.

“Орлите” са с огромен шанс да си осигурят предсрочно участие и напролет във втория по сила европейски клубен турнир, като за целта трябва да спечели, но и равенството при определени обстоятелства може да свърши работа.  В момента воденият от Димитър Димитров - Херо тим е лидер в класирането с 8 точки, като няма нито една загуба.

Гостите са последни само с две точки и отстрани изглеждат като отбор, който е отписал турнира. Подобни мнения изказаха редица специалисти по турския футбол, които смятат, че приоритет пред тима от истанбулското предградие е спечелването на вътрешния шампионат, а не продължаване на участието в Лига Европа.

Всичко това силно накланя везните в полза на българския тим. Турците идват в Разград без две от най-големите си звезди - Гаел Клиши и Емануел Адебайор.
Очаква се треньорът на Лудогорец да не търси някаква тактическа изненада тази вечер. На вратата ще започне бразилецът Ренан дос Сантос. Защитатата ще е съставена от Сисиньо, Козмин Моци, Пластун и Натанаел. В центъра на полузащитата ще се появи Яцек Горалски, който ще си партнира с Абел Анисе.
По фланговете ще атакуват Лукоки и Вандерсон, а Марселиньо ще поеме пак диригентската палка. На върха на атаката ще действа Мисиджан.
Турският тим идва с осакатен състав, но това не значи, че ще се предаде лесно. Лудогорец няма право на грешка, ако не иска да трепери за класирането си на 1/16-финалите до последния кръг на 7 декември, когато гостува на Хофенхайм.

Временно класиране:

1. Лудогорец - 8
2. Брага - 7
3. Хофенхайм - 4
4. Истанбул Башакшехир - 2

Вероятни състави:

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Анисе, Горалски, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан.
Истанбул Башакшехир: Бабаджан, Учар, Епуряну, Атама, Кайсара, Елиа, Кахвечъ, Масоор, Инлер, Вишча, Ердинч.
МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти