Аутуори: Защо да сменям нещо, което седем години е вървяло много добре

Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори бе спокоен преди утрешния мач на “орлите” срещу Крусейдърс от квалификационните кръгове на Шампионската лига. Бразилецът заяви, че може да има някои промени в състава с оглед на категоричния успех на тима в първата среща - 7:0. Специалистът има желание да изпробва различни концепции и идея, с които тимът му да играе добър футбол.

“Искам да играем добър футбол с различни идеи, които прилагаме. Не знам коя е най-добрата тактика, която е използвал отборът досега, тъй като всички са имали успех. Аз вярвам в качествата на отбора в този момент. Защо да сменям нещо, което за седем години е вървяло много добре. Възможно е да има някои промени. Антон Недялков е в групата и има вероятност да играе в мача. Доминик Янков е играч с голям потенциал. Той вече участва в някои мачове от подготовката и можем да го видим скоро в официлни срещи”, каза Аутуори.

Наставникът призна, че изкуственият терен на стадиона в Белфаст може да се окаже проблем, тъй като това увеличава риска от контузии, но в същото време изтъкна, че тази настилка може да донесе позитиви за българите, тъй като ще могат да се възползват от бързината на топката.   

“Работил съм на изкуствен терен. Вярное, че има риск от контузии. Знаем, че топката е по-бърза на такъв терен, което може да е плюс за нас, защото сме по-техничният отбор. Повече ме вълнува как ще играе противникът, отколкото терена. Крусейдърс има свои собствен стил”, каза още треньорът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти