Феноменално начало и тъжен край в спиращ дъха първи мач на Лудогорец в групите на ЛЕ (видео+галерия)

Лудогорец изигра много силни първи 30 минути, след които поведе с 2:0 на Байер (Леверкузен) в мач от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа, но в крайна сметка допусна пълен обрат и загуби срещата с 2:3 пред пълните трибуни на "Лудогорец Арена".



Клаудиу Кешерю откри резултата още в 8-ата минута след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, а в 30-ата минута Марселиньо удвои след брилянтна атака на орлите. После обаче германците смачкаха физически българския шампион, който загуби битката в центъра на терена, допускайки доста грешки в опасна близост до своята врата, и след два гола на Хавертц (38, 68) и едно попадение на Исак Телин (64) гостите си тръгнаха с трите точки.

Въпреки всичко Лудогорец можеше да достигне до равенството, но в 75-ата минута Антон Недялков нацели гредата след удар с глава.

Срещата започна двуостро, а германците опитаха да наложат дълбока преса. Разградчани обаче успяха да я преодолеят в 8-ата минута след самостоятелен пробив на Сисиньо, който бе фаулиран пред наказателното поле на гостите. Зад топката застана Кешерю, който шутира с левия крак, топката се удари в лявата греда и влетя в мрежата - 1:0 за Лудогорец.

Малко след попадението Лудогорец организира нова добра атака и създаде числено предимство отдясно. Кешерю овладя пред наказателното поле и вместо да подаде на оставения непокрит и нахлуващ на скорост Сисиньо, той опита шут, който бе блокиран.

В 21-ата минута и Байер организира първата си голова атака. Вайзер изведе Паулиньо очи в очи с Ренан, но бразилецът се засуети и топката му бе избита от бранителите на българския тим.



В следващите минути германците натиснаха, а разградчани разчитаха на контраатаки, всяка от които вещаеше огромна опасност. Първо Ларс Бендер шутира опасно, а орлите отговориха с бърз набег, при който Лукоки и Вандерсон останаха срещу един бранител, но първият не успя да подаде на бразилеца.



Така се стигна до 30-ата минута, в която Вандерсон и Кешерю осъществиха великолепна комбинация отляво, която завърши с още по-добро подаване на бразилеца към Марселиньо и плеймейкърът на българския шампион нямаше как да сбърка с удара от 3-4 метра - 2:0 за Лудогорец.

Последва сериозен натиск на гостите и в 38-ата минута той даде резултат, когато Хавертц върна един гол с шут от границата на наказателното поле, който намери долния десен ъгъл на Ренан.

До края на полувремето Байер натискаше, но не успя да създаде нещо по-опасно пред българската врата.




Второто полувреме започна с още по-силен натиск на германците, които изцяло спечелиха битката в средата на терена, а орлите все по-трудно изнасяха топката. В 50-ата минута Хавертц стреля опасно от малък ъгъл, който Ренан изби, а след леко неразбирателство с Кампаняро секунди по-късно и улови топката.

Байер продължи осезаемата си доминация и в 64-ата минута успя да изравни. При поредната си опасна атака Брант получи пас отляво в наказателното поле и пусна прострелна топка, Ренан я бутна към Тенин, който от 5-6 метра я прати в мрежата за 2:2.

В тези минути Лудогорец видимо отстъпи физически на своя противник, който буквално го мачкаше по терена и в 68-ата минута Байер вкара трети гол. Марселиньо загуби лесно топката близо до наказателното поле, Хавертц овладя и с бомбен шут от 20 метра не стави шанс на Ренан.

Все пак Лудогорец намери сили да се съвземе и в 75-ата минута като по чудо не изравни. Първо Кешерю шутира от малък ъгъл след подаване на Вандерсон, но Храдецки изби в корнер. След неговото изпълнение Недялков нацели гредата след удар с глава.

Последва нахлуване на Кампаняро в наказателното поле. Халфът на орлите бе бутнат, но съдията не посмя да посочи бялата точка. Германците организираха контраатака, която завърши с много опасен изстрел на Телин, който Ренан боксира.



Към края на вълнуващия сблъсък Лудогорец опита да наложи натиск, но трудно стигаше до противниковата врата и в крайна сметка отстъпи с 2:3 в първия си мач от група "А" на Лига Европа пред съперник, който бе по-добрият от двата тима.

ЛУДОГОРЕЦ - БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) 2:3

1:0
Клаудиу Кешерю 8
2:0 Марселиньо 30
2:1 Хавертц 38
2:2 Телин 64
2:3 Хавертц 68

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков (76-Горалски), 10. Кампаняро, 92. Лукоки, 84. Марселиньо (83-Брандао), 88. Вандерсон, 28. Кешерю

БАЙЕР Л: 1. Храдецки, 4. Та, 6. Драгович, 7. Паулиньо (46-Воланд), 8. Л. Бендер (74-Бейли), 10. Брант, 11. Телин (90-Аларио), 18. Вендел, 21. Коор, 23. Вайзер, 29. Хавертц

МИНУТА ПО МИНУТА



снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички