Хърватин изригна и подлуди "Сан Сиро" (видео)

Отборът на Милан измъкна изключително драматична победа с 3:2 над Удинезе в мач от 20-ия кръг на Серия "А". Над 60 000 дойдоха на "Сан Сиро", за да видят първия мач на Златан Ибрахимович като титуляр пред неговите тифози, очаквайки и негов гол, но героят беше друг - Анте Ребич. Хърватинът, който е сред големите разочарования от лятната селекция, влезе на почивката и с първото си докосване изравни резултата за 1:1, а в 93-ата минута донесе и трите точки на гранда от Милано. През първата част Йенс Ларсен бе дал аванс в 6-ата минута на гостите, а Тео Ернандес от воле донесе пълен обрат на "росонерите" в 72-ата минута, но в 85-ата минута Лазаня с глава направи 2:2.

30 Милан надви драматично Удинезе

Секунди преди края хърватския нападател обаче подлуди публиката на "Меаца". Така Милан записа първи успех в калчото на своя стадион от 31 октомври, когато надви с 1:0 СПАЛ, след което последваха поражение от Лацио (1:2) и равенства с Наполи (1:1), Сасуоло (0:0), Сампдория (0:0).

Златан Ибрахимович вече отбеляза първото си попадение при успеха с 2:0 над Каляри преди седмица, но търсеше първи гол под "Курва Суд". Отново партньор в атака му бе Рафаел Леао, който също се разписа в Сардиния.

30 Милан надви драматично Удинезе

Вратарят Джанлуиджи Донарума се завърна на вратата, след като пропусна победата с 3:0 над СПАЛ за Купата на Италия през седмицата. Конти, Симон Каяр, който дебютира в първенството с "росонерите", Алесио Романьоли и Тео Ернандес бяха в защита. Бонавентура, Кесие, Исмаел Бенасер и Самуел Кастийехо бяха четиримата зад двамата нападатели в схемата 4-4-2.

Гостите търсеха четвърти пореден успех в калчото, както и втори поред през този сезон срещу Милан. Досега само веднъж в историята "фриуланите" са спечелили и двата си мача през сезона срещу "росонерите" в Серия "А" - сезон 2016/2017 година. Първият кръг Удинезе победи с 1:0 на "Дачия Арена".

30 Милан надви драматично Удинезе

Йенс Ларсен беше точен в 6-ата минута, след като се възползва от сериозна грешка на Донарума. Вратарят излезе неразчетено извън наказателното поле, като позволи на датчанина да се разпише от малък ъгъл. Голът е негов първи за този сезон.

Попадението стресна домакините, които в 16-ата минута се разминаха и с втори гол, тъй като Лазаня не уцели вратата от отлична позиция. Милан опита да върне гола, но така и не успя да стигне до чиста голова позиция.

30 Милан надви драматично Удинезе

На почивката Ребич влезе на мястото на Бонавентура и изравни в 48-ата минута. Това бе негов първи гол за клуба и първи в Серия "А" от 1540 дни, когато се разписа с Фиорентина през 2015 година. Последваха четири страхотни спасявания на Донарума след почивката. Домакините искаха дузпа за игра с ръка на Бекао срещу Ибра, но такава нямаше и след намесата на ВАР. Левият защитник Тео Ернандес от воле донесе пълен обрат в 72-ата минута. Бранителят вкара своя пет гол в калчото през тази кампания, като стана първият защитник от времето на Кристиян Панучи през 1995/96 година, който прави това в клуба. В началото на века и Сержиньо в ерата на Карло Анчелоти направи подобно нещо, но той играеше и ляво крило в дадени мачове.

30 Милан надви драматично Удинезе
Капитанът на Удинезе Лазаня обаче изравни с глава в 85-ата минута.Интересното е, че това беше пети пореден гол на "Сан Сиро" за нападателя срещу Милан или Интер. Дали това бе всичко в този мач? В оставащите минути и двата тима търсеха победата. Късметът този път беше на страната на домакините, който стигна до успеха след нов гол на Редич, той преодоля бранител и диагонален изстрел прати топката в мрежата за крайното 3:2.

Така Милан има вече 28 точки и заема осма позиция. Удинезе остана на 13-то място с 24 точки. "Росонерите" гостуват на Бреша, а "фриуланите" имат визита на Парма в следващия кръг.


МИЛАН - УДИНЕЗЕ 3:2
0:1 Ларсен (6)
1:1 Ребич (48)
2:1 Eрнандес (72)
2:2 Лазаня (85)
3:2 Ребич( 90+3)

МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Андре Конти, Каяр, Романьоли, Тео Ернандес, Франк Кесие, Бенасер, Джакомо Бонавентура, Кастийехо, Златан Ибрахимович, Рафаел Леао
УДИНЕЗЕ: Хуан Мусо, Брам Нуйтинк, Ларсен, Трост-Еконг, Бекао, Родриго Де Паул, Мадрагола, Фофана, Сема, Окака, Лазаня
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти