Лудогорец на Върба стартира мощно - заби шест гола (видео)

Шампионът Лудогорец постигна най-изразителната си победа от началото на сезона в efbet Лига. В първия пролетен кръг на шампионата “орлите” разбиха с 6:0 Ботев (Враца). Срещата бе официален дебют на новия старши треньор Павел Върба. Чехът започна повече от успешно периода си начело на тима от Разград, но тепърва предстоят сериозните битки на трите фронта, в които Лудогорец се бори - първенство, Купа на България и Лига Европа. По две попадения отбелязаха Марселиньо и влезлият като резерва Якуб Шверчок, а по един гол вкараха Абел Анисе и Клаудиу Кешерю.


Върба стартира с Пламен Илиев на вратата, а пред него в защита - Антон Недялков, Козмин Моци, Георги Терзиев и Жордан Икоко. В халфовата линия бяха Абел Анисе и Светослав Дяков. По крилата действаха Вандерсон и Жоржиньо. Зад нападателя бе Марселиньо, а на върха на атаката - Клаудиу Кешерю.

Ботев започна с Митов на вратата, а пред него в защита Н’Диайе, Ганев и Керчев. Като халф-бекове - Лясков и Васев. В халфовата линия бяха Златински, Генев, Узунов и Атанасов, а на върха на атаката - Домовчийски.

Резултатът бе открит от домакините още в осмата минута на срещата. Тогава Дяков центрира отлично към Марселиньо, който бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава прониза Митов.

В средата на полувремето Кешерю можеше да удвои, след като бе оставен сам срещу вратаря, но не успя да засече добре кълбото на скорост и топката мина над гредата. Малко по-късно пък удар на Вандерсон бе спасен от стража на врачани.

В 43-ата минута домакините стигнаха до второ попадение. Икоко намери в наказателното поле Кешерю, който предостави топката на Марселиньо, който стреля силно, но в обсега на вратаря. Митов обаче не се представи по най-добрия начин и позволи топката да влезе в мрежата му.

В 56-ата минута резултатът вече бе 3:0 в полза на Лудогорец. При едно центриране от ъглов удар Моци продължи топката към вратата, където от един метър Кешерю я прати за трети път в мрежата на Ботев.

В 64-ата минута дойде и четвъртият гол във вратата на Митов. Каули, който замени принудително Жоржиньо, напредна по десния фланг и намери Анисе, който от границата на наказателното поле с прецизен удар направи 4:0.

12 минути преди края на мача преднината на "орлите" вече бе пет гола. Икоко пусна хубав пас към Вандерсон в наказателното поле, а бразилецът потърси Каули, който продължи към Якуб Шверчок, останал на празна врата нямаше как да сбърка.

Само няколко минути по-късно падна шесто попадение. Моци изведе отлично Шверчок с дълъг пас, а полякът хладнокръвно премина Митов, за да прати отново топката зад голлинията.

С победата си днес Лудогорец увеличи преднината си на върха на класирането на седем точки. “Орлите” са с 51 на първо място, а вторият Левски е с 44. Ботев (Враца) от своя страна остава на предпоследна позиция с 14 точки.

efbet Лига, 21 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ВРАЦА) 6:0
1:0 Марселиньо (8)
2:0 Марселиньо (43)
3:0 Кешерю (56)
4:0 Анисе (64)
5:0 Шверчок (78)
6:0 Шверчок (82)

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ:

23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 30. Моци, 22. Икоко, 18. Дяков, 12. Анисе, 88. Вандерсон, 17. Жоржиньо, 84. Марселиньо, 28. Кешерю

БОТЕВ (ВРАЦА):

1. Митов, 16. Н’Диайе, 37. Керчев, 5. Ганев, 4. Лясков, 11. Васев, 23. Узунов, 28. Златински, 9. Генов, 10. Атанасов, 30. Домовчийски

Стадион:

“Лудогорец Арена”, Разград

Съдия:

Владимир Вълков


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти