Защо пък Бърнли да няма шанс за Топ 4 в ПЛ

Защо пък Бърнли да няма шанс за Топ 4 в ПЛ

Тече 17-ият кръг от сезона в първенството на английската Премиър лийг и вече наближаваме средата на декември, което би следвало да е достатъчно да предположим, че класирането в настоящия момент не е плод на някаква изключителна случайност. Отборите като цяло намериха своето ниво: някои ще се подобрят, други ще пропаднат, ала Бърнли изглежда наистина добре и стабилен.

Мениджърът Шон Дайш върши изумителна работа и с победата над Стоук Сити (1:0) момчетата му се изкачиха на 4-тото място в таблицата преди днешните мачове на Ливърпул, Арсенал и Тотнъм, след като вече играха като гости и не загубиха срещу Ливърпул и Тотнъм, а и биха шампиона Челси. Значи ли това, че е настъпил моментът да се замислим дали онова е възможно?

Последните два шампиона – Лестър и Челси, бяха облекчени да не мислят за мачове в Европа, а Бърнли единствен има този лукс от всички в настоящия момент. Никой не казва, че дори и 2-рият в класирането може да застигне лидера Манчестър Сити, камо ли 7-мият по сила (и може би ранг след днешните срещи от кръга), но толкова нереална цел ли е участие в Шампионската лига? Все пак Бърнли към момента е спечелил повече мачове от Ливърпул, изгубил е колкото 3-тия Челси и е завършил наравно колкото Тотнъм, като защитата е на 3-то място след тези на двата водещи отбора от Манчестър. Пък и кой знае какво може да донесе януари…

Ами ако Филипе Коутиньо все пак напусне Ливърпул заради Барселона? Ами ако приносът на Алексис Санчес и Месут Йозил към Арсенал спадне с наближаването на края на договорите им и научаването на следващата им дестинация? Ами ако жалването на Антонио Конте заради пресгъстения календар се окаже оправдано с подновяването на битките в ШЛ? Е, тогава разликата между елитните отбори и скромния Бърнли може да се окаже не чак толкова огромна, колкото сега ни изглежда.

Тимът е спечелил повече мачове на нула през 2017 г. и от Ливърпул, и от Челси. Би било феноменално постижение евентуално класиране в Топ 4, но вече не и немислимо. От Лестър, бог да ги поживи, могат да свидетелстват за това.

Мартин Самюъл, „Дейли Мейл”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти