Дадоха още време на Юнайтед и Сити да обяснят какви ги вършиха

Дадоха още време на Юнайтед и Сити да обяснят какви ги вършиха

Английската футболна асоциация даде още време на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити да депозират официалните си обяснения относно боя, който играчи и треньори си спретнаха след края на дербито между двата тима в неделя. По принцип срокът беше до днес, но беше удължен до 20:00 часа на 15 декември (петък).

Испанският "Марка" твърди, че една реплика към нападателя на "червените дяволи" Златан Ибрахимович е запалила първите искри. Според изданието тя е била отправена от хора от щаба на Сити, които са се прибирали по-рано към съблекалнята, докато играчите на "гражданите" все още са се радвали на терена. Репликата е била следната: "Ибра, много говориш, но едва се движиш!" Това е било възприето като чиста провокация, предвид тежката контузия, от която шведът се възстанови наскоро. Няма сведения обаче самият Ибрахимович, който игра в последните 15 минути на дербито, да е участвал в последвалите събития.

След като всички играчи на Сити са се прибрали в съблекалнята, са започнали шумно да празнуват и да пеят. Това е подразнило мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който е тръгнал към съблекалнята на гостите и им е казал, да се успокоят, защото все още не са спечелили титлата, като освен това трябва да проявят повече уважение, тъй като се намират в дома на Юнайтед. Специалния е казал това на португалски, което е било разбрано от Едерсон. Стражът на Сити му е отговорил и оттам насетне конфликтът е ескалирал. Според "Дейли Мейл" към Моуриньо е полетяла бутилка. Човек от щаба на "червените дяволи" е казал на играчите на Юнайтед, че мениджърът им е бил уцелен, след което група футболисти на домакините е тръгнала към съблекалнята на съперника, откъдето пък са излязли и играчи на "гражданите". Разразило се е истинско меле, в което според различните източници са участвали между 20 и 30 човека. Вчера се твърдеше, че Микел Артета, който е получил аркада при инцидента, е бил ударен с бутилка от Ромелу Лукаку. По-късно обаче излязоха информации, че асистентът на Гуардиола е ударил главата си във вратата на съблекалнята по време на сблъсъците.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти