Лестър влезе в серия, поглежда към шестицата

Лестър влезе в серия, поглежда към шестицата

Лестър записа четвърта поредна победа във Висшата лига, след като отнесе Саутхамптън като гост с 4:1. Представянето на “лисиците” става все по-стабилно, като в момента те са осми с актив от 26 точки и не са толкова далече дори от първата четворка. Шампионите от преди два сезона водеха с 3:0 на почивката след попадения на Марез, Оказаки и Кинг. Мая Йошида върна за кратко надеждите на домакините в 61-ата минута, но осем минути по-късно Оказаки вкара втория си гол в мача.

Мениджърът на Лестър Клод Пюел показа на бившия си клуб какво е изпуснал. Французинът бе уволнен през юни, след като изведе отбора до финал в Купата на Лигата и осмо място в крайното класиране. Пюел пое “лисиците” през октомври и постепенно вдигна отбора.

Гостите поведоха след индивидуална акция на Риад Марез, който проби отляво, навлезе навътре и с нисък удар откри резултата. Оказаки удвои аванса на Лестър след половин час игра, след като защитата на Саутхамптън не успя да изчисти след удар на Фукс и японецът добави отблизо. Хари Магуайър центрира за Анди Кинг, който направи 0:3 преди почивката.

През второто полувреме “светците” значително подобриха играта си и върнаха едно попадение, след като Мая Йошида с глава се разписа след ъглов удар. Надеждите на домакините приключиха малко по-късно, след като Оказаки направи великолепен пробив и отбеляза втория си гол в мача.

САУТХАМПТЪН - ЛЕСТЪР 1:4
0:1 - Марез (11)
0:2 - Оказаки (32)
0:3 - Кинг (38)
1:3 - Йошида (61)
1:4 - Оказаки (69)

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти