Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Бивш ас на Левски пред трансфер в Нюкасъл

Бивш ас на Левски пред трансфер в Нюкасъл

Бившият ас на Левски Гари Родригес е напът да осъществи мечтан трансфер в английската Висша Лига. Националът на Кабо Верде, който в момента играе за турския гранд Галатасарай, отново е обект на засилен интерес от страна на Нюкасъл, който ще направи трети опит това лято да привлече бързака в редиците си.

Мениджърът Рафаел Бенитес е останал впечатлен от изявите на Гари с екипа на “Джим Бом” и държи да го има в редиците си наесен. “Свраките” вече пратиха две оферти за Родригес - едната в началото на сезона, а другата този януари, които обаче бяха отхвърлени от ръководството на Галатасарай, тъй като му се сториха твърде ниски.

Максималното предложение, което англичаните са направили за родения в Холандия футболист, е било на стойност 6 млн. паунда. Очаква се през лятото “джордитата” да вдигнат мизата до 10 млн., които най-вероятно ще удовлетворят желанието на Галатасарай. Интерес към Гари обаче проявява и друг клуб от Премиършип - Евертън, което допълнително може да покачи цената му.

Гари Родригес игра на “Герена” в между 2012 и 2014 година, като с екипа на “сините” записа 47 мача и 21 гола във всички турнири. Силните му изяви с Левски не останаха незабелязани и в началото на 2014-а юношата на Фейеноорд премина в елитния испански Елче. Година и половина по-късно Гари се завърна на Балканите, след като прие предложението на гръцкия гранд ПАОК.

Гари Родригес отново тренира с Левски@@@

В един момент негов съотборник на стадион “Тумба” бе двукратният шампион на Англия с Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Макар и след Бербо, Гари също се раздели с клуба от Солун. Миналия януари 27-годишното крило бе продадено за 3,7 млн. евро на турския гранд Галатасарай. Край Босфора Родригес се пребори с конкуренцията и си спечели титулярно място, като до момента има 31 мача и 3 гола във всички турнири за носителя на Купата на УЕФА за 2000 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички