Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Джоуи Бартън поема в изцяло нова посока

Джоуи Бартън поема в изцяло нова посока

Бившият национал на Англия Джоуи Бартън ще поеме по изцяло нов път в следващото си предизвикателство. 35-годишният халф, който има 1 мач за родината си, а на клубно ниво e играл общо 269 пъти във Висшата лига, отива в третодивизионния Флийтууд Таун, но не като футболист, а като треньор.

Бартън ще встъпи в длъжност на 2 юни, ден след изтичането на наказанието му заради множество залози на футболни мачове, за които той сам призна. Ветеранът все още не е обявил официално оттеглянето си от активния спорт като играч.

“Вълнувам се от проектът и предизвикателството във Флийтууд Таун. В добри отношения съм с ръководството и съм щастлив, че отивам в отбор с големи амбиции. Първата ми мениджърска работа е сериозно решение”, коментира Бартън и добави, че се познава от години с клубния президент Анди Пили.

За последно Бартън игра през сезон 2016/2017, когато бе футболист на Бърнли, а след това в сила влезе и 18-месечното му наказание, намалено в последствие на 13 месеца.

Полузащитникът е играл в Манчестър Сити, Нюкасъл, Куинс Парк Рейнджърс, Олимпик Марсилия, Бърнли и Рейнджърс. В момента Флийтууд e на четиринадесето място в Лига 1, без да има шанс за плейофите и на добра дистанция от изпадащите. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти