Халф от четвърта лига на Англия спечели Twitter

Халф от четвърта лига на Англия спечели Twitter

Ако социалната мрежа Twitter беше игра, то един от победителите тази седмица със сигурност щеше да бъде Скот Браун. Полузащитникът на четвъртодивизионния английски Акрингтън Стенли се превърна в култова фигура след историческата промоция на отбора в Лига 1. Стенли спечели Лига 2 кръг преди края, след като има 4 точки аванс пред втория в класирането Лутън Таун, както и мач по-малко от преследвачите си.

“Изгубих си телефона, ключовете за колата и ключовете за къщата, не помня как съм се прибрал и още съм в екипа си. Бих го направил отново, не мога да бъда по-горд от съотборниците, треньорите, феновете и всички, които са свързани с Акрингтън Стенли. Насладете се на този момент, заслужавате го”, написа Браун, описвайк явно дивия купон, който той и съиграчите му са си спретнали след домакинската победа с 2:0 над Йоувил Таун, гарантирала промоцията на отбора. Този туит събра над 5000 харесвания и повече от 1200 споделяния, при положение, че Браун има малко над 3700 последователи.

Акрингтън Стенли е основан преди 49 години и досега Лига 2 бе най-високото ниво, на което клубът бе играл. Класирането за Лига 2 е страхотен прогрес, след като през сезон 2016/2017 Стенли завърши на тринадесето място в четвърта дивизия, а по-малко от година по-късно спечели първенството.

32-годишният Браун е юноша на Евертън и бивш юношески национал на Англия. Кариерата му преминава изцяло из долните дивизии на страната, като най-високото ниво, на което се е подвизавал е Лига 1. Бил е част от Бристол Сити Челтнъм Таун, Порт Вейл, Моркамб, Флийтууд Таун, Йорк Сити, Макълсфийлд Таун, Честър, Саутпорт и Гримзби Таун. Играе за настоящия си отбор вече трети сезон.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти