Емери: Целта е Арсенал да бъде сред най-добрите отбори в света и да се бори за всички трофеи

Новият мениджър на Арсенал Унай Емери, който днес бе назначен официално на мястото на Арсен Венгер, разкри амбициозните си цели на "Емиратс". Испанецът иска да върне клуба в Шампионската лига и да превърне отбора в един от най-силните в Англия и Европа.

"Нашата цел e да бъдем сред най-добрите отбори в Европа, да печелим трофеи и да бъдем в европейския елит. Искам също отборът да кара феновете да се чувстват горди. Вярвам в играчите, които са тук в момента. Задачата ни е да работим усилено заедно. За клуба е много важно след две години извън Шампионската лига да работи в посока на завръщането си там. Да бъде най-добрият отбор в Премиър лийг, а и в света.

Искам да се борим за всеки трофей. Това е част както от историята на Арсенал, така и от моята биография. Всеки трофей е важен. Не мога днес да обещая, че ще спечелим, но мога да обещая, че ще работим здраво и ще работим заедно", заяви Емери.
Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис добави, че цели осем кандидати са били интервюирани, но на поста е бил назначен именно Емери, който е бил първи избор на ръководството.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти