Американски тим закупи сериозен дял от Лийдс

Американски тим закупи сериозен дял от Лийдс
Клубът по американски футбол Сан Франциско 49ърс закупи миноритарен дял от акциите на английскиия Лийдс Юнайтед. "Сключихме договор за стратегическо партньорство с инвестиционната компания "49ърс Ентърпрайсес", която е свързана с клуба Сан Франциско 49ърс. Инвестираните от тях средства ще бъдат използвани за първия отбор", съобщават от втородивизионния английски тим.
Лийдс завърши 13-и в Чемпиъншип миналата година, като последната от трите титли на 99-годишния клуб беше спечелена през 1992-а. Юнайтед е също така вицешампион на Европа от 1975-а, когато губи финала за КЕШ срещу Байерн Мюнхен.
Сан Франциско има пет трофея "Ломбарди" от НФЛ, с колкото са също Ню Ингланд и Далас, а Питсбърг е лидер в класацията с шест. Отборът е печелил за последно титлата през 1994-а година, но сега се очаква да изживее ренесанс с новия куотърбек Джими Гарополо. 49ърс играят в Санта Клара, където през 2014-а година откриха стадион за близо 1.3 милиарда щатски долара.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти