Моуриньо: Стърлинг не заслужаваше да играе в мача за третото място

Моуриньо: Стърлинг не заслужаваше да играе в мача за третото място

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо смята, че Рахим Стърлинг не е трябвало да започва като титуляр за Англия в мача за третото място на Мондиал 2018. Причината за това е, че играчът на Манчестър Сити не се е представил достатъчно добре в хода на целия турнир и по-удачно би било в двубоя с Белгия да получи шанс някой измежду Джейми Варди, Дани Уелбек или Маркъс Рашфорд. Всъщност именно последният замени Стърлинг на почивката на двубоя с Белгия.

"Стърлинг не беше достатъчно добър на Световното първенство, за да бъде предпочетен за този мач вместо Варди, Уелбек или Рашфорд - хора, които вероятно щяха да бъдат в по-добра кондиция от физическа и психологическа гледна точка", заяви Моуриньо.

Португалецът разкритикува и решението на Саутгейт да не даде никаква възможност за изява на резервните вратари Джак Бътланд и Ник Поуп, които е трябвало да играят или в последния мач от груповата фаза, или в двубоя за третото място. A
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички