Борнемут с втора поредна победа след обрат в Лондон срещу Уест Хам

Борнемут с втора поредна победа след обрат в Лондон срещу Уест Хам

Отборът на Борнемут записа втора поредна победа във Висшата лига, след като стигна до обрат с 2:1 при визитата си на Уест Хам в мач от втория кръг на надпреварата. Тимът от Южна Англия губеше с 0:1 на почивката, но в крайна сметка се добра до трите точки.

“Чуковете” откриха резултата в 33-ата минута от дузпа. Хавиер Ернандес бе спънат от Нейтън Аке в наказателното поле и Марко Арнаутович бе точен, за да даде преднина на тима си. Малко преди почивката Калъм Уилсън имаше чиста възможност да изравни, но пропусна.

През втората част гостите започнаха доста по-настъпателно и в средата на полувремето стигнаха до изравнително попадение. Солова акция на Уилсън, която премина през няколко защитници на съперника, приключи с точен завършващ удар. Съвсем скоро Борнемут нанесе втори удар. При едно изпълнение на пряк свободен удар Стийв Кук бе най-съобразителен, за да прати топката зад вратата на Лукаш Фабиански за втори път. Обратът бе голям шок за домакините и в крайна сметка те не успяха да се върнат в срещата и трябваше да се примирят със загубата.

Така Борнемут е на път да се превърне в една от приятните изненади в началото на шампионата в Премиър лийг, след като има пълен актив от две победи. Уест Хам пък е на обратния полюс с две загуби.

СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички