Гледай на живо

Очаквайте: Николай Желязков и Александър Попов застават един срещу друг преди дългоочаквания финал между Левски и ЦСКА във волейбола

Клоп подготвя Алисон за английския футбол с ръгби прийоми

Клоп подготвя Алисон за английския футбол с ръгби прийоми

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че използва елементи от тренировки по ръгби, за да подготви новия вратар на тима Алисон за физическия аспект на английския футбол. 65 милионната покупка на мърсисайди записа безметежен дебют в първия кръг, когато Ливърпул победи с 4:0 на "Анфийлд" Уест Хам. Тази вечер обаче отборът гостува на Кристъл Палас, а играчите на Рой Ходжсън със сигурност ще се опитат да смутят Алисон с физически единоборства в неговото наказателно поле.

За да бъде подготвен за това, по време на вратарските тренировки са били изнесени щитове и чували за ръгби, а наказателното поле е било наситено с голям брой играчи, които да затрудняват бразилеца в опита му да се справи с центрираните топки към него.

"Ситуацията със статичните положения тук е много по-различна. Има смисъл да правим това, защото тук вратарското поле не е безопасна зона.

Това е нормална вратарска тренировка. Когато Лорис Кариус дойде тук, той също го правеше. Разиграваме тези ситуации по време на заниманията постоянно, когато при статични положения изпълваме наказателното поле с 22-ма играчи. Може би 22-ма са прекалено много, но определено има 15. Правим го често, за да може вратарите да свикнат с това.

Ние взехме Алисон заради нещата, в които той вече е добър. Не става дума за това да се променя коренно заради Премиър лийг. Просто трябва да му помогнем в тези ситуации.  Тук отговорността не е на един играч, а на правилната организация при статичните положения", коментира Клоп.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти