Интервюто с Гомес: Преподписах, защото Ливърпул върви нагоре

Интервюто с Гомес: Преподписах, защото Ливърпул върви нагоре

Малко са футболистите в Европа през този сезон, които бележат ръст на развитието си с темповете на Джо Гомес. Младият централен защитник се превърна в основен футболист на Ливърпул и националния отбор на Англия с показваната твърдост, хладнокръвие, елегантност и бързина, като неслучайно клубът го възнагради с нов договор до 30 юни 2024 година. За Гомес обаче не всичко е мед и мляко в момента. Срещу Бърнли 21-годишният футболист счупи кост в крака си и ще може да се завърне в игра чак след Нова година. Официалният уебсайт на Ливърпул интервюира талантливия бранител веднага след преподписването на договора му с „червените”.

-         Поздравления за новия контракт! Какво значи той за теб?

-         Благодаря! Значи всичко за мен. В клуба съм вече няколко години и имах удоволствието да разбера какво значи да играеш за Ливърпул. Обичам всичко у клуба – подкрепата от феновете, страстта, амбицията ни и историята; обичам да играя и да се уча тук и съм щастлив, че това ще продължи. Тук в известна степен възмъжах. Дойдох на 18 години и посред възходите и паденията нямаше и минута тук, която да не обожавах. Това е мястото, където искам да бъда, дано да е и до края на моята кариера! Карам четвъртия си сезон тук и всеки един от тях бе различен. Естествено, ще ми се да бях имал по-малко спънки по пътя, но всичко това е част от него и го приемам с отворено сърце и ум, защото научих много ценни уроци. Имаше и добри времена на игрището, което се надявам да продължи. Уча се от велик мениджър и отличен треньорски щаб, имам всички нужни ми инструменти около мен, за да продължа да напредвам в развитието си. Нямам търпение.

-         Кое те кара да мислиш, че клубът се е запътил нагоре и към трофеите?

-         Отговорът всъщност идва от само себе си и естествено – от предишния ми договор оставаше доста време, но желанието ми да съм тук дългосрочно е толкова голямо, че въпреки това подписах нов. Всички знаци сочат накъде се е запътил клубът. Миналия сезон бяхме много близо до Европейската купа, само на една победа, а през този показваме характер в лигата и се изкачихме до върха за момента с най-добрия ни старт в историята по пътя към голямата цел – спечелването на титлата в Премиър Лийг. Според мен имаме всички необходими инструменти за успех в мисията: силен състав, увереност в шансовете си срещу който и да е съперник във всякакви обстоятелства. Мисля, че всеки един отбор в света днес се плаши да излезе срещу нас, особено на „Анфийлд”, което илюстрира статута на клуба. Това показва, че ако някога е имало точен момент да демонстрираш вяра в клуба и в това накъде се е запътил, е сегашният. Всички сме благодарни да сме част от това и не мисля, че някой от нас го приема за даденост. Поне аз определено не го приемам така, затова и на мига приех предложението да остана за още време. Дано нещата продължат все така!

-         Миналата седмица получи контузия. Как ще преодолееш тази спънка по пътя си?

-         Естествено е да съм много нещастен заради момента на случването , когато всичко вървеше идеално. Никой футболист не иска да получава контузия, а единствено и само да играе. Още съм млад, но съм тук от няколко години и съм преживявал и преодолявал подобни разочарования, ще го сторя и този път. Преди съм имал по-дълги отсъствия, а и подобни като период на възстановяване, тъй че съм наясно с различните фази на оздравяването и какво е нужно да преодолееш контузията и психически. Ще ми е тежко да пропусна известно време от сезона, но ще направя всичко по силите си да се завърна по-добър и по-силен.

-         Каква е стратегията ти за справяне с проблема?

-         Семейството много помага. Също и това да останеш фокусиран върху задачата и върху други области, които можеш междувременно да подобриш – гледането на мачове, анализи на играта ти и поддържане на мисълта ти заета, за да останеш подготвен в момента на завръщането си в игра, сякаш не си отсъствал толкова дълго от терена. И преди съм минавал през това, че и за по-дълги периоди. Не е било лесно и зная, че и сега няма да е, но ще съумея да се справя. Преди исках само да се отделя от всички останали, но сега отсъствието не е дългосрочно, затова гледам да се поддържам психически и да съм около отбора, да продължа да се уча.

-         Значи, въпреки че календарът сега е доста сгъстен, ще си около другите момчета от отбора на базата Мелууд?

-         Да, определено. Момчетата винаги са голяма подкрепа за всекиго, който получи контузия, затова и аз ще съм около тях да ги подкрепям на свой ред в мачовете. Жалко, че не мога да им помогна на терена в този период на мач след мач, но трябва да го превъзмогна и да съм готов да го сторя през новата година.

-         Как реагира на подкрепата към теб в социалните медии?

-         Това значи всичко за мен, честно! В началото те удря шокът от контузията, но получената подкрепа притъпи болката. Оценявам наистина много всички получени благопожелания от феновете и съм изумен и благодарен. Моменти като този показват, че този клубът е едно истинско семейство и всички се грижат един за другиго.

-         Какви съобщения получи след контузията?

-         Ингзи (б.р. – Дани Ингс) ми писа веднага след мача с Бърнли, още преди да узная резултатите от скенера. С него сме преживели много заедно покрай дългите възстановявания и всички в клуба много го ценим. Та Ингзи и всички момчета, играли в мача, ми пратиха съобщения по пътя обратно към дома. Това също показва, че сме истинско семейство.

-         Да преминем на по-лека вълна. Успя ли да чуеш твоята песен от трибуните?

-         О да! Когато ме изкарваха на носилката, естествено не бях в най-доброто си състояние на духа, но щом я чух, честно казано, пеперуди запърхаха вътре в мен. Това ми помогна да се притъпи леко болката. Осъществена мечта е да имам моя песен от феновете. Това значи много за мен.

-         Значи ли това, че отпращаш послание към тях, че искаш пак да я чуеш, когато се завърнеш на терена?

Би било хубаво, но ще оставя това на тях. Аз ще се съсредоточа изцяло върху това да се подготвя добре, за да мога да се завърна и да дам най-доброто от себе си за отбора възможно най-скоро.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички