Изумителен обрат за 10 минути шокира "грънчарите"

Изумителен обрат за 10 минути шокира "грънчарите"

Третодивизионият Шроузбъри изхвърли Стоук Сити от ФА Къп след драматичен обрат в преиграването от 3-ия кръг на надпреварата. Гостите губеха с 0:2 до 71-ата минута, но само за 10 минути забиха три гола във вратата на "грънчарите" и се класираха за следващата фаза, където ги чака елитният Уулвърхамптън.

Началото беше за домакините, които имаха претенции за дузпа след падане в наказателното поле на Моритц Бауер. В 15-ата минута гол на ветерана Питър Крауч беше отменен заради засада, а в 20-ата Том Инс комбинира с Тайръс Кембъл и той откри резултата. Нападателят на Стоук се разписа още веднъж до почивката, след като посрещна лошо отбита топка от защитата на гостите и простреля Арнолд. "Грънчарите" пропуснаха да решат всичко в първите минути на второто полувреме и сякаш подцениха съперника, който нямаше намерение да се предава. Десният бек на Шроузбъри Джеймс Болтън върна интригата в 71-ата минута, а в 77-ата Феджири Окенабири вкара за 2:2 от дузпа, отсъдена за нарушение на Сам Клукас срещу самия него.

Домакините бяха в пълен шок и в 81-ата минута пълният обрат стана факт. Грег Дохърти напредна и центрира на далечната греда, където оставеният непокрит Джош Лорънт не сбърка и донесе голямата радост на тима от Лига 1.

Англия, ФА Къп - 3-и кръг (преиграване):

СТОУК СИТИ - ШРОУЗБЪРИ 2:3

1:0

Т. Кембъл (20)

2:0

Т. Кембъл (36)

2:1

Д. Болтън (71)

2:2

Ф. Окенабири (77) д. 

2:3

Дж. Лорънт (81)

МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти