Непримиримите “Овни” на Лампард изхвърлиха Саутхамптън от ФА Къп

Непримиримите “Овни” на Лампард изхвърлиха Саутхамптън от ФА Къп

Отборът на Дарби Каунти за пореден път се показа като страхотен турнирен боец. Водените от Франк Лампард “Овни” елиминираха след дузпи елитния Саутхамптън в преиграването на двубоя помежду им от 3-ия кръг. И този път в редовното време мачът приключи 2:2. Срещата се разви почти по идентичен начин с първия двубой между двата тима. Саутхамптън поведе с два гола, но Дарби успя да изравни. При дузпите обаче играчите на гостите показаха по-здрави нерви и спечелиха с 5:3 точни изстрела.

Домакините откриха резултата в 68-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Шейн Лонг стреля с глава, защитник изчисти пред голлинията, но Армстронг отблизо довкара при добавката за 1:0. Само две минути по-късно Нейтън Редмънд бе изведен на скорост и технично прати топката във вратата за 2:0.

“Овните” обаче успяха да се върнат в мача. В 76-ата минута Уилсън центрира от фаул, топката премина през куп от защитници без никой да играе с нея и се озова във вратата. В 82-ата минута се стигна и до изравняване. Уагхорн получи центриране в пеналта и с глава бе точен за 2:2.

Така се стигна до продължения, в които обаче не паднаха повече голове и накрая победителят трябваше да бъде определен чрез рулетката на дузпите. Там играчите на Дарби бяха безгрешни и реализираха и петте си удара от бялата точка, докато Нейтън Редмънд пропусна за “Светците” и това се оказа решаващо, като “Овните” продължават напред с 5:3 точни изстрела.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти