Уволнението на Моуриньо е струвало на Юнайтед близо 20 млн. паунда

Уволнението на Моуриньо е струвало на Юнайтед близо 20 млн. паунда

Уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед е струвало 19.6 милиона британски лири на английския клуб. Португалският специалист беше заменен от Оле Гунар Солскяер през миналия декември. Норвежецът ще води "червените дяволи" до края на сезона, а през лятото ще бъде взето окончателно решение кой ще бъде начело на отбора.

От ръководството на 20-кратните шампиони на Англия се надяват да изпълнят финансовите си цели, въпреки ранното уволнение на Моуриньо и изплащането на неустойка по договора му. Манчестър Юнайтед, в чийто състав личат имената на световните звезди Давид де Хеа и Пол Погба, записа своя най-лош старт в английското първенство от 28 години насам.

"Назначението на Оле и неговия помощник Майк Филън е положително за клуба", категоричен е изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Удуърд. Приходите на Юнайтед за тримесечието, завършило на 31 декември, са общо 208.6 милиона паунда. Точно година по-рано клубът от Манчестър отчете приходи от 177.4 милиона лири.

Клубното ръководство на "червените дяволи" очаква чиста печалба между 175 и 190 милиона паунда за целия състезателен сезон 2018-2019.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти