Президентът на Манчестър Сити: Другите клубове ни завиждат, но не ние купуваме най-скъпите футболисти

Президентът на Манчестър Сити: Другите клубове ни завиждат, но не ние купуваме най-скъпите футболисти

Президентът на Манчестър Сити Халдун ал Мубарак смята, че конкурентите на "гражданите" завиждат на отбора заради успехите, но некоректно обвиняват клуба в прекомерни харчове. Сити не притежава нито един от десетте най-скъпи играчи в света, а едва през миналото лято клубът счупи трансферния си рекорд с привличането на Риад Марез, за когото бяха платени 60 милиона паунда. Според Мубарак успехите се дължат просто на доброто управление.

"Успехите носят и определено ниво на ревност, завист, или както искате го наречете, сред конкуренцията. Това е част от играта. Знаем, че не е лесно за нашите конкурентите. Истината обаче е, че не ние купихме най-скъпия играч в Премиър лийг, не ние купихме най-скъпия вратар, най-скъпия полузащитник или най-скъпия нападател. Хората взимат своите решения и трябва да живеят с тях. Това е един добре управляван клуб", заяви Мубарак.

Президентът изрази и увереност, че УЕФА няма да накаже Манчестър Сити заради нарушаване на правилата за феърплей. "Уважавам регулаторните органи. Те вършат своята работа и контролират процесите. Тяхната задача е да задават въпроси. Трябва да отговорим напълно професионално и ще направим точно това. Имаме ясни отговори относно целия процес. Става дума за факти, които безспорно ще надделеят."
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти