Гол от центъра на Хари Кейн повали Ювентус, Кристиано се разписа, Де Лихт дебютира (видео)

Тотнъм победи Ювентус с 3:2 в приятелска среща, играна в Сингапур. Лондончани водеха с 1:0 на почивката след попадение на Ерик Ламела. През второто полувреме италианците обърнаха за четири минути с голове на Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо. След гола си португалецът бе сменен, а по същото време в игра се появи новото попълнение на "бианконерите" Матайс Де Лихт.

Лукас Моура изравни след асистенция на Танги Ндомбеле в 65-ата минута. Срещата отиваше към равенство, но в последните секунди Хари Кейн с удар почти от центъра изненада Шчесни и донесе победата на Тотнъм.

Двубоят от международния турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп" започна на доста високо темпо, а тимът на Маурицио Сари на няколко пъти направи бързи атаки след прекрасни комбинации. Реални положения обаче имаше пред вратата на Буфон. Хюн-Мин Сон на два пъти се измъкна от защитата на съперника. И в двата случая ъгълът бе малък, като в четвъртата минута той нацели гредата.

Кристиано Роналдо, както обикновено, от рано бе в центъра на вниманието. Той пробва задна ножица, но топката не стигна до него, а в 12-ата минута бе изведен на отлична позиция, но се забави с удара и Алдервейрелд блокира изстрела.
Постепенно темпото намаля и за известен период “бианконерите” не видяха топката. Англичаните правиха дълги разигравания, но не стигнаха до голови ситуации. След като Юве взе топката, се стигна до нови два опита на Кристиано да стреля. Португалецът първо бе блокиран, а при следващия удар бе неточен.
В 31-ата минута лондончани поведоха в резултата. 17-годишният Трой Парот проби и намери Сон. Ударът на корееца бе спасен от Буфон, но Ламела реагира най-бързо и насочи топката към мрежата. В следващите минути италианците рядко играеха с топката, но в 39-ата минута имаха великолепна възможност да изравнят. Пянич центриране великолепно, а Роналдо стреля с глава, но крайно неточно.

На почивката Сари пусна в игра Гонсало Игуаин, Шчесни, Демирал и Адриен Рабио, който направи своя дебют. В началото на втората част Тотнъм продължи да е по-активен. В 50-ата минута съдията подмина честа дузпа за “шпорите”, след като Де Шилио изрита Лукас Моура в наказателното поле. Бразилецът се появи на почивката и веднага започна да притеснява отбраната на съперника.

Игуаин също се включи добре, като след двойно с Бернардески успя да изравни резултата. Тимът на Почетино можеше бързо да отговори. След центриране на Ламела Хари Кейн, който влезе в игра на почивката, надскочи Бонучи, но прати топката покрай вратата. Секунди по-късно Кристиано Роналдо се разписа след силен удар.

Отбелязал своя гол, португалската звезда вече спокойно можеше да напусне терена две минути по-късно. Неговото излизане съвпадна и с влизането на новото попълнение на Юве Матайс Де Лихт. Холандецът дебютира за “бианконерите” в 63-ата минута на мястото на Бонучи. По същото време в игра се появи и новото попълнение на Тотнъм Танги Ндомбеле. Френският халф веднага демонстрира качества, като с първото си докосване намери Моура, а той засече топката към мрежата за 2:2.
Двата отбора пропуснаха по една добра ситуация в последните 10 минути. Първо Кейн стреля покрай вратата, а след това Игуаин пропусна отлична възможност. Изглеждаше, че срещата ще завърши наравно и ще се стигне до дузпи, но 93-ата минута нещата се промениха. Моура открадна топката от Рабио и тя отиде към Кейн малко пред центъра. Капитанът на Тотнъм веднага я изстреля към вратата на съперника с фантастичен удар. Вратарят на Юве Шчесни остана изненадан и топката се оплете в мрежата.

ЮВЕНТУС - ТОТНЪМ 2:3
0:1 - Ламела (31)
1:1 - Игуаин (56)
2:1 - Роналдо (60)
2:2 - Лукас Моура (65)
2:3 - Кейн (93)

ЮВЕНТУС: Буфон (46 - Шчесни), Де Шилио, Бонучи (63 - Де Лихт), Ругани (46 - Демирал), Кансело, Джан (46 - Рабио), Матюиди (76 - Кастанос), Пянич (76 - Мураторе), Бернардески, Роналдо (63 - Матуес Перейра), Манджукич (46 - Игуаин)

ТОТНЪМ: Гасанига, Уолкър-Питърс (71 - Марш), Алдервейрелд (46 - Фойт), Танганга (46 - Вертонген), Георгиу (71 - Уайт), Уинкс (63 - Роулс), Скип (92 - Боудън), Ламела (63 - Ндомбеле), Деле Али (46 - Сисоко), Сон (46 - Моура), Парот (46 - Кейн)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти