Шефът на ВАР в Англия призова хората да свикват с технологията

Шефът на ВАР в Англия призова хората да свикват с технологията

От този сезон в Англия системата за видеоповторения променя футбола, след като по всичко личи, че ще играе важна роля. За само два изиграни кръга от Премиър лийг ВАР се намеси много пъти и стана обект на разгорещени коментари. Според едни тя е за добро, а според други - само разваля футбола.

Шефът на ВАР за английския шампионат Нийл Суорбрик призова хората да свикват по-бързо с нововъведението и смята, че най-много до 5 години това ще се е превърнало в нещо нормално и никой няма да се впечатлява.

“Toва е най-голямото предизвикателство в съдийството от основаването на Премиър лийг досега - коментира Суорбрик пред Sky News. -  До 3-4 или най-много 5 години хората ще се връщат назад и няма да си спомнят каква е била играта без ВАР.”

Въпросният Суорбрик има над 900 мача зад гърба си като футболен съдия. Той не отрича, че е крайно неприятно за състезателите, които празнуват гол, а после ВАР го отмени. “Колкото и да харесвам технологията, съм наясно, че всеки голмайстор би искал да отпразнува попадението си. И все пак за тези общо 70 мача, в които ВАР беше използван през последните години в различни турнири, паднаха 208 гола, от които ние отменихме само 6. Това е много малък процент. Така че… нека футболистите да празнуват попаденията си”, каза още Суорбрик.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти