Ван дер Саар призна: Имам интерес към позицията в Ман Юнайтед, това е фантастичен клуб

Ван дер Саар призна: Имам интерес към позицията в Ман Юнайтед, това е фантастичен клуб

Манчестър Юнайтед изпитва сериозни проблеми на и извън терена в последните години след напускането на легендарната фигура на сър Алекс Фъргюсън. Един от основните фактори за тези проблеми, според специалистите, е липсата на последователна политика в спортно-техническото управление на клуба, за което говориха открито и някои от бившите мениджъри на тима в лицето на Жозе Моуриньо и Луис Ван Гаал, изказвайки недоволство от липсата на “футболни” хора в ръководството.

Вече от няколко сезона се очаква евентуално назначение в тази посока на спортен директор, като сред спряганите имена са много от бившите играчи на клуба били част от големите успехи през миналите две десетилетия.

 

Имената на Рио Фърдинанд, Патрис Евра, Дарън Флетчър бяха споменавани многократно в пресата, но сред тях изпъква и това на човек, който вече е постигнал сериозни успехи и от другата страна - Едвин Ван дер Саар бе част от успехите на “червените дяволи”, а след като се отказа от футбола стана част от ръководството на Аякс - 2012-а пое ролята на маркетингов директор, а от 2016-а вече е изпълнителен директор на клуба. Той даде интервю за Sports Illustrated's Planet Futbol, където говори и за възможността един ден да се завърна на “Олд Трафорд”.

“Като оставим настрана семейството ми, аз имам два клуба на моето сърце. Едната, разбира се, е Аякс, който ми даде възможност да израсна, даде ми възможност да блесна за света на футбола. И последният клуб в моята кариера, който ми даде много внимание, и всичко в моята кариера. И да, разбира се, че съм заинтригуван от това да работя там. Но имам да уча още, да израсна в това поприще и, разбира се, да видим какво ще донесе бъдещето. Юнайтед е фантастичен клуб, който има привърженици навсякъде по света. Всеки иска да играе за тях, всеки иска да работи за тях”, заявява Ван дер Саар.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички