Увещават шефа на УЕФА да наложи тежко наказание за назидание на останалите

Увещават шефа на УЕФА да наложи тежко наказание за назидание на останалите

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е бил предупреден, че сегашният случай с проявата на расизъм в България е удобен момент за показването на мускули от страна на Европейската футболна асоциация. Това става ясно от думите на заместник-изпълнителния директор на Професионалната футболна асоциация на Англия и Уелс Боби Барнс.

“Тази сутрин говорих с Чеферин - разкрива Барнс. - Пред него изразих притесненията си за това какво наистина се случи по време на този мач. Дадох му да разбере, че целият свят сега гледа УЕФА, за да види какво наказание ще бъде наложено. Истината е, че тази среща беше първият случай, в който беше приложен тристепенният протокол срещу расизма. Той (б.р. - Чеферин) и ние сме длъжни да разгледаме случая в по-широк контекст. Случилото се миналата вечер е напълно неприемливо и вреди на цялата страна, което е тъжно. Сигурен съм, че моите приятели в България ще са засрамени заради факта, че са в центъра на този расистки скандал. Ако имаме възможност да вземем крути мерки във връзка със случилото се, смятам, че като цяло футболът ще спечели от това.”

Професионалната футболна асоциация на Англия и Уелс е най-старата организация на професионални играчи и има около 4000 членове.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти