Алисон и Матип подновиха тренировки

Алисон и Матип подновиха тренировки

Двама от основните играчи на Ливърпул - вратарят Алисон и централният защитник Жоел Матип, днес подновиха тренировки на пълни обороти с отбора и най-вероятно ще са готови за дербито с Манчестър Юнайтед в неделя.

Бразилецът не е играл от първия мач в първенството за сезона през август, когато получи контузия в прасеца. Това стана причина привлеченият през лятото Адриан да бъде титуляр във всички следващи мачове.

Матип пропусна последните две победи на тима - срещу Ред Бул Залцбург и Лестър, заради травма, която получи в срещата с Шефилд Юнайтед в края на миналия месец. Във въпросните два двубоя Джо Гомес и Деян Ловрен стартираха по веднъж като партньори на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната.

Ако до края на седмицата Матип покаже достатъчно добра физическа форма, вероятно ще се завърне на титулярната си позиция до Ван Дайк в центъра на отбраната за дербито с "червените дяволи". Преди контузията Матип изигра много силни мачове за "червените" и бе изгран за "Играч на месеца” за септември във Висшата лига.

Мохамед Салах тренира самостоятелно. Египтянинът се опитва да се възстанови до неделя от контуия в глезена, получена на мача с Лестър преди паузата за мачовете на националните отбори.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти