Челси влезе в топ 4 поне за малко, след като постигна пета поредна победа (видео)

Челси влезе в топ 4 поне за малко, след като постигна пета поредна победа (видео)

Челси постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надделя с 1:0 над Нюкасъл на "Стамфорд Бридж", Маркос Алонсо (73') вкара единственото попадение за "сините от Лондон", а Тами Ейбрахам и Кристиан Пулишич пропуснаха още няколко чисти ситуации. Благодарение на този успех Челси излезе на трето място във временното класиране поне за няколко часа. Загубата пък изпрати Нюкасъл в зоната на изпадащите.

Мениджърът на домакините Франк Лампард бе направил една промяна. Рос Баркли стартира в халфовата линия за сметка на контузения Н'Голо Канте. Нюкасъл излезе със същия титулярен състав, който започна и при победата над Манчестър Юнайтед преди две седмици. Това означаваше, че братята Лонгстаф отново действаха заедно в средата на терена.
Домакините държаха инициативата през първата част и владееха топката в 70% от времето, но това доведе само до две по-добри възможности пред вратата на Дубравка. В 17-ата минута центриране на Хъдсън-Одой отляво стигна до Вилиан, който бе на далечната греда. Бразилецът подложи глава, но топката премина встрани от целта. Три минути след това ново ниско центриране на Хъдсън-Одой намери Маунт, който се обърна добре и стреля фронтално, но Дубравка изби.

В края на първото полувреме Франк Лампард трябваше да направи принудителна смяна, след като Рос Баркли получи контузия и без заменен от Ковачич.
В 56-ата минута Ейбрахам засече с глава центриране на Вилиан от корнер, но топката срещна напречната греда. Десетина минути след това нова удар с глава на младия голмайстор премина над вратата.
В 68-ата минута Кристиан Пулишич, който малко преди това замени Мейсън Маунт, пропусна стопроцентова възможност, след като стреля от шест метра, но Дубравка успя да избие.
В 73-тата минута Челси най-сетне стигна до гола. Пулишич проби отдясно, след което разтегли атаката към другия фланг. Хъдсън-Одой продължи към Алонсо, който стреля силно по диагонала. Дубравка докосна топката, но не успя да спре пътя й към далечния ъгъл.

Седем минути след това Ейбрахам направи удивителен пропуск, след като Аспиликуета му даде топката на празна врата. В последния момент обаче Йедлин се хвърли на шпагат и успя да промени траекторията на топката, която премина над вратата.

В самия край Кларк можеше да огорчи домакините, но стреля над вратата.
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти