Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Лестър взе трудна победа над Бърнли, но се изкачи до второто място в Англия

Лестър взе трудна победа над Бърнли, но се изкачи до второто място в Англия

Лестър постигна трудна победа с 2:1 над Бърнли и се върна на победния път, след като в предния кръг допусна загуба от Ливърпул. Головете за домакините отбелязаха Джейми Варди в 45-ата и Юри Тилеманс в 73-ата, за гостите се разписа Крис Ууд в 27-ата. Тази победа изкачи “лисиците” до второто място във временното класиране с актив от 17 точки, а гостите останаха осми с 12.

Играчите на Брендън Роджърс започнаха по-активно срещата и пропуснаха няколко положения пред вратата на Ник Поуп. Още в третата минута прострелно центриране от лявото крило на Джеймс Мадисън предизвика няколко рикошета в наказателното поле, но топката все пак бе избита от играч на Бърнли.

Нещата обаче взеха неочакван обрат и момчетата на Шон Дайч излязоха напред в резултата. Крис Ууд откри се разписа в 27-ата минута, когато една дълга топка попадна в Дуайт МакНийл, той се придвижи към дясното крило, от там центрира и Ууд я насочи под гредата на Шмайхел.

В самият край на полувремето Джейми Варди възстанови равенството след отлично центриране на Харви Барнс отляво, което бе засечено безапелационно с глава от голмайстора на “лисиците” на границата на малкото наказателно поле.

Второто полувреме започна с по-активни действия от играчите на Брендън Роджърс, но те така и не успяваха да достигнат до много чисти положения. В 72-ата минута гол на домакините бе отменен, след като се оказа, че Демарая Грей е бил в засада при паса на Мадисън към него на дясното крило и преди да я прати в наказателното поле.

Само минута по-късно Юри Тилеманс отбеляза за 2:1. Отново Грей направи двойно подаване с Рикардо Перейра, което го изведе в отлична позиция, а центрирането му от своя страна намери напълно непокрития в назателното поле Тилеманс, който прати топката неспасяемо под гредата на Поуп. В 77-ата минута голмайстора на гостите Ууд се озова напълно непокрит с топката в крака на метри от Шмайхел, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 80-ата минута Тилеманс загуби топката в средата на терена, тя бе пратена веднага към Крис Ууд в наказателното поле, нападателят успя да отбележи, но впоследствие съдията отмени попадението след спорно решение за нарушение на нападателя срещу Джони Еванс и консултация с VAR.

В последните минути гостите се опитаха да осъществят натиск над своите домакини, но така и не успяха да достигнат до попадение. В следващият кръг Лестър гостува на Саутхамптън, а Бърнли ще е домакин на Челси.

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички