Карагър се извини на Евра за фланелките отпреди 8 г.

Карагър се извини на Евра за фланелките отпреди 8 г.

Осем години по-късно бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър поднесе своите извинения на Патрис Евра за скандалните фланелки, които той и тогавашните му съотборници облякоха покрай случая с расистката проява на Луис Суарес спрямо защитника.

През ноември 2011 г. Суарес - по това време в Ливърпул - обиди на расистка основа Евра, който беше част от Манчестър Юнайтед. След разследване на случая Футболната асоциация призна нападателя за виновен и го наказа за 8 мача. Ден след обявяването на тежката санкция - на 22 декември, мърсисайдци излязоха да загряват за двубой срещи Уигън с фланелки с лика и номера на уругваеца, искайки да изкажат подкрепата си към него.

“Няма никакво съмнение, че тогава допуснахме огромна грешка” - разкая се Карагър при среща с Евра в студиото на Sky Sports.

“Помня как в този ден пристигнахме на стадиона, обядвахме и след това беше време за събирането на отбора за разговор преди мача - продължи Карагър. - Не знам дали това беше мениджърът Кени Далглиш или треньорът Стийв Кларк, но някой попита един от играчите “дали все още носи тениската?”. Това беше първият път, в който чух за нея. Не казвам, че не съм бил част от всичко това и че клубът не е допуснал грешка. Аз даже бях втори капитан. Но не съм сигурен кой го измисли. Не смятам, че Далглиш имаше пръст в това; по-скоро ми се струва, че това дойде от тези футболисти, които бяха по-близки с Луис и искаха да го подкрепят.”

Самият Евра коментира думите на Карагър по следния начин: “Когато видях това тогава, си казах, че е глупава постъпка. Това не беше за вярване. С това си действие ти излагаш собствения си клуб на риск. Трябва винаги да стоиш зад своя състезател, защото той е част от отбора, но това в случая беше действие, след като наказанието вече беше наложено. Бих разбрал, ако го бяха сторили преди обявяването на санкцията, докато течеше разследването. И какво е посланието в случая? Подкрепяйте един наказан човек, защото той използва расистки език.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти