Ейбрахам върна Челси на пътя на победите (видео)

Ейбрахам върна Челси на пътя на победите (видео)

Тами Ейбрахам се завърна в състава на Челси, отбеляза поредния си гол и лондончани се върнаха на пътя на победите. Тимът на Франк Лампард спечели с 2:1 домакинството си на Астън Вила. Ейбрахам откри резултата в 24-ата минута, но малко преди почивката Трезеге изравни. Мейсън Маунт донесе успеха на "сините" с попадение в началото на втората част.

Челси записа победа след две поредни загуби в първенството. Тимът продължава да е на четвърта позиция, като има аванс от шест точки пред петия Уулвърхамптън. Вила е 15-и, на точка над зоната на изпадащите.

Лондончани доминираха през цялата среща, като пропуснаха възможности да решат мача по-рано. Ейбрахам, който пропусна загубата от Уест Хам поради контузия, се разписа след удар с глава. За него това беше 11-и гол в първенството от началото на сезона. Нападателят демонстрира уважение към съперника и не се зарадва на гола. Миналия сезон Тами игра като преотстъпен в Астън Вила. Той отбеляза 25 гола в Чемпиъншип, а престоят му на "Вила Парк" допринесе много за развитието му.

Заслугите на нападателя не се изчерпаха с гола. Той асистира на Маунт за второто попадение на Челси в мача. Ейбрахам на два пъти бе близо до още един гол, а Вилиан удари греда от фаул.

Вила рядко стигаше до вратата на съперника, а и самият изравнителен гол падна с доза късмет, тъй като Трезеге не успя да овладее топката добре в наказателното поле и я добута до мрежата.

ЧЕЛСИ - АСТЪН ВИЛА 2:1

1:0

- Ейбрахам (24)

1:1

- Трезеге (41)

2:1

- Маунт (48)

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти