Нюкасъл победи и настигна Шефилд Юнайтед

Нюкасъл победи и настигна Шефилд Юнайтед

Нюкасъл постигна ценна победа с 2:0 като гост над Шефилд Юнайтед в сблъсъка между двата тима от междинния 15-и кръг в Премиър лийг. "Свраките" се върнаха на победния път в първенството и с този успех се изравниха по точки с днешния си съперник. Алан Сент-Максимин в 15-ата и Джонджо Шелви в 70-ата минута реализираха головете за успеха на гостите.

Нюкасъл поведе още с първата си възможност в срещата. В 15-ата минута Хавиер Манкийо се освободи по десния фланг и центрира за Сент-Максимин, който с глава простреля вратата за 0:1.

След това "Остриетата" опитаха да се върнат в мача, но без успех. Домакините повече задържаха топката, но с пропуски пред вратата на съперника се отличиха Оливър Макбърни и Оливър Норууд.

В 70-ата минута Нюкасъл удвои преднината си по изключително куриозен начин. Джонджо Шелви получи пас зад защитата и изведнъж всичи спряха да играят, мислейки, че той е в засада. Капитанът на гостите обаче продължи и стреля във вратата, като след намесата на ВАР се видя, че засада няма и голът бе зачетен.

Така Нюкасъл си тръгна с трите точки и вече има 19, като се изравни с Шефилд Юнайтед по този показател. Двата тима делят 10-ата и 11-ата позиция в класирането.

МИНУТА ПО МИНУТА


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти