Арсенал е в най-лошата си серия от 42 години

Английският футболен гранд Арсенал изживява най-лошия си период като резултати от 42 години. Домакинското поражението с 1:2 от Брайтън за първенство снощи продължи серията на лондончани на девет поредни мача без успех във всички турнири, което се случва за първи път от 1977 година насам.


Временният наставник Фреди Люнгберг не успява да намери начин да реши проблемите, които измъчват тима още от времето на предишния мениджър Унай Емери, който беше уволнен заради слаби резултати през миналата седмица.

"Не знам какво да кажа. Вече имаме чувството, че каквото и да направим, се получава грешно. Наистина нямам думи. Освен това, съперниците ни вкарват всяко положение срещу нас", коментира защитникът Ектор Бейерин.

Арсенал няма победа във Висшата лига от два месеца, а за последно спечели на 24 октомври в Лига Европа срещу Витория Гимараеш с 3:2 на "Емиратс".

"През първото полувреме просто ни нямаше на терена, не показахме нищо, нямаше желание за игра. Подобно начало е недопустимо. На почивката казах на момчетата, че това не е Арсенал и трябва драстична промяна. През второто полувреме имаше известно подобрение, но очевидно ни липсва увереност. Нервността на феновете ни също ни влияе негативно. Футболистите са човешки същества, те искат да се представят добре, но чувстват напрежението, което им тежи. Трябва да работя здраво, за да върна самочувствието на момчетата. Това е нещото, което най-много ме притеснява. Естествено увереността идва с победите, които са ни много нужни в момента", коментира Люнгберг.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти