Ливърпул тръгва за Световното клубно с два гола на Салах и чиста мрежа срещу последния (видео)

Ливърпул тръгва за Световното клубно с два гола на Салах и чиста мрежа срещу последния (видео)
Лидерът в Премиър лийг Ливърпул победи с 2:0 последния във временното класиране Уотфорд и дръпна с 11 точки на върха преди мача на Лестър. Мърсисайдци не изиграха толкова убедителен двубой, но взеха трите точки с два гола на Мохамед Салах (38', 90'). Попадение на Садио Мане пък бе отменено след намесата на ВАР заради много тънка засада. Освен това за първи път през този сезон мърсисайдци записаха чиста мрежа на "Анфийлд". Уотфорд се представи доста прилично днес, но "стършелите" за пореден път доказаха, че големият им проблем е невъзможността да реализират положенията си.
През следващата седмица мърсисайдци ще играят на Световното клубно първенство в Катар. Част от резервите, както и вторият състав, пък ще трябва да играят във вторник срещу Астън Вила в двубой за Купата на лигата.

Юрген Клоп бе направил три промени в сравнение с мача с Ред Бул Залцбург. Андрю Робъртсън и Наби Кейта останаха скамейката, а Деян Ловрен пропусна срещата заради контузия. Джо Гомес, Джеймс Милнър и Джердан Шакири стартираха като титуляри. 18-годишният Неко Уилямс попадна за първи път в групата за двубой от Премиър лийг.

Новият мениджър на Уотфорд Найджъл Питърсън направи две промени. Роберто Перейра и Адам Масина започнаха за гостите.
Ливърпул доминираше, но на практика на създаваше чисти положения пред вратата на гостите. След 30-ата минута мърсисайдци явно решиха да се отдръпнат по-назад и да предоставят за известно време инициативата на Уотфорд, чакайки възможност за контраатака. В 37-ата минута "стършелите" имаха страхотен шанс, след като Капу проби отдясно и върна към Дукуре, който бе оставен сам около точката за изпълнение на дузпа, но не успя да уцели топката, тъй като се размина с нея. Стигна се до корнер, след който Ливърпул организира великолепна контра. Мане изведе много технично Салах, който се освободи елегантно от Фемения и стреля в далечния ъгъл - 1:0.

В 42-рата минута Уотфорд пропусна втора добра възможност. Този път Сар се оказа непокрит и имаше шанс да стреля от десетина метра, но и той се размина нелепо с топката. Минута преди края Салах намери с чудесен пас Мане, който успя да премине покрай Фостър, но след това не съумя да насочи топката към вратата и отбраната на Уотфорд изчисти.
В 49-ата минута Сар проби добре и стреля от малък ъгъл, но Алисон спаси. Минута по-късно Мане засече много добре с глава след центриране отляво на Шакири. Топката влезе в далечния ъгъл, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради много тънка засада на сенегалеца.

В 54-ата минута Уотфорд пропусна четвърта добра възможност в мача, след като Деулофеу бе изведен очи в очи с Алисон, но не успя да го преодолее.
Вайналдум почувства болки в 59-ата минута и веднага бе заменен от Анди Робъртсън.
В 64-тата минута Милнър изведе Салах, който бе подръпнат от Фемения и Фостър улови. Домакините претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена. Малко след това Салах бе задържан отново - този път от Дукуре. Египтянинът обаче успя да подаде към Фирмино, чието първо докосване не бе добро и Фостър успя да улови. Стражът на Уотфорд излезе добре в 66-ата минута, когато изчисти с глава пред наказателното поле, докато Салах се опитваше да премине покрай него.
В 74-тата минута Робъртсън намери добре Фирмино в наказателното поле, но бразилецът не успя да нанесе удар, тъй като пред него имаше двама бранители. Девет минути преди края Деулофеу изпълни необичайно корнер, след който топката срещна близката греда на вратата на Алисон.
В 90-ата минута Мане проби отдясно, след което върна по земя в наказателното поле. Ориги не успя да нанесе точен удар, но така асистира към Салах, който засече с пета, вкарвайки хубав втори гол. ВАР отново провери ситуацията за засада, но този път попадението правилно бе зачетено.
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти