"Чуковете" засега спасиха Пелегрини (видео)

"Чуковете" засега спасиха Пелегрини (видео)

Уест Хам прекъсна серията си от две поредни загуби в Премиър лийг, след като надделя с 1:0 над Саутхамптън като гост. Единственото попадение отбеляза Себастиан Але (37'), а с този успех "чуковете" се откъснаха на четири точки от зоната на изпадащите, в която остава Саутхамптън.

Ралф Хазенхютъл заложи на същия състав, както и в мача с Нюкасъл. Себастиан Але се завърна сред титулярите на Уест Хам за сметка на Фелипе Андерсон, който пропусна двубоя заради вирус.

Още във втората минута Деклан Райс вкара с глава, но попадението правилно бе отменено заради засада. "Чуковете" продължиха да играят по-добре през първата част. В 26-ата минута гостите можеха да получат дузпа. Бертранд избута в гръб Але, а в същото време Беднарек повали Антонио. ВАР прегледа ситуацията, но нарушение не бе отсъдено.

В 37-ата минута Пабло Форналс свали с глава центриране на Снодграс, а Але стреля, топката чукна гредата и влезе във вратата - 0:1.

В самото началото на втората част Маккарти изби страхотен удар Форналс. В 52-рата минута Микейл Антонио се пребори последователно с двамата централни бранители на домакините, след което стреля точно в ъгъла. Повторенията обаче доказаха, че топката докосна ръката на Анотонио и след намесата на ВАР и този гол бе отменен.

В 70-ата минута страхотен изстрел на Дани Ингс срещна напречната греда, а след това Лонг не успя да нанесе точна добавка. Две минути след това нов удар на Ингс рикошира в десния страничен стълб. В тази ситуация спорно бе маркирана и засада, но това решение можеше да бъде отменено, ако нападателят на Саутхамптън бе отбелязал.

В 76-ата Ингс прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради фаул на Ярмоленко в атака. Натискът на Саутхамптън до края не даде резултат и Уест Хам взе трите точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти