Постиженията на Роналдо нямат край

Постиженията на Роналдо нямат край

Кристиано Роналдо не спира да бележи гол след гол и да подобрява всевъзможни рекорди. Снощи португалецът се разписа на два пъти за победата на Ювентус над Парма с 2:1, която увеличи на 4 точки аванса на шампионите пред втория Интер. Кристиано откри резултата в 43-ата минута, а в 58-ата донесе успеха на Юве, малко след като Андреас Корнелиус беше изравнил.

Роналдо има 11 гола в последните 7 мача в Серия “А”. Той е първият футболист на Ювентус от декември 2005 година, който се разписва в 7 поредни шампионатни двубоя. Преди повече от 14 години същото стори Давид Трезеге.

От началото на сезона Кристиано има общо 16 гола в първенството и е втори в листата на стрелците след звездата на Лацио Чиро Имобиле (23). CR7 е единственият играч, който бележи 15 или повече гола в 14 поредни сезона в първенствата от Топ 5 в Европа.

34-годишният португалец може да се похвали с общо 432 попадения във водещите шампионати на Стария континент. Лионел Меси обаче има с един повече - 433, след като беше точен за минималната победа на Барселона над Гранада с 1:0. Аржентинецът си върна първото място в престижната класация само 26 минути, след като Роналдо го беше настигнал.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички