Серхио Агуеро влезе, вкара и донесе победата на Ман Сити (видео)

Серхио Агуеро влезе, вкара и донесе победата на Ман Сити (видео)

Серхио Агуеро за пореден път се превърна в герой за Манчестър Сити. Рекордьорът по голове за клуба се появи в игра в 67-ата минута при гостуването на Шефилд Юнайтед. Шест минути по-късно аржентинецът отбеляза единствения гол в мача и донесе победата с 1:0 на “гражданите”. Така отборът на Пеп Гуардиола стигна до трите точки в един до голяма степен равностоен двубой.

Ман Сити намали разликата от лидера в класирането Ливърпул на 13 точки. Мърсисайдци обаче са изиграли два мача по-малко.

От самото начало домакините показаха, че няма да покажат прекалено много уважение към съперника и ще се опитат да играят като равен с равен. Шефилд Юнайтед дори опитваше да притисне на моменти съперника и в седмата минута пресата даде резултат. Топката бе отнета в близост до наказателното поле на “гражданите”, но опитът на Шарп да намери Флек не бе успешен.

Гуардиола бе направил седем промени от предишния мач и бе заложил на трима в центъра на защитата. Тимът не контролираше играта и не създаваше нищо в офанзивен план в първите минути. Решението на наставника да пусне Лапорт като титуляр след дълго отсъствие можеше да не се окаже особено успешно, тъй като остро влизане на Бешич за малко да контузи френския бранител.

Шефилд Юнайтед можеше сам да си създаде сериозни проблеми. Башам загуби топката в центъра на терена, което доведе до отлична бърза атака. Стърлинг напредна, изведе Марез, който му върна и английският национал насочи топката към мрежата, като само добрата на намеса на вратаря Хендерсън предотврати гола.

Тимът на Крис Уайлдър играеше рисковано, тъй като доста от футболистите се бяха изнесли в половината на Ман Сити. В такава ситуация отново загуби топката. Този път това доведе до жълт картон на Норууд, който трябваше да спира Стърлинг с нарушение. В 25-ата минута Хендърсън направи второто си отлично спасяване в мача след красив удар от въздуха на Отаменди.

Гостите получиха великолепна възможност да поведат в 36-ата минута, когато Габриел Жезус изпълни дузпа. Ударът на бразилеца обаче бе отразен от вратаря на Шефилд Юнайтед. До наказателния удар се стигна след бърза атака на Сити и пробив на Марез в наказателното поле. Алжирецът финтира двама бранители преди да бъде повален от Игън.

След почивката домакините подходиха малко по-предпазливо и шампионът на Англия за последните две години пое контрола върху мача. Това доведе до повече атаки на “гражданите” и до повече сиуации пред вратата на съперника, но тимът на Гуардиола продължаваше да не успява да преодолее защитата на Шефилд Юнайтед. Удар на Родри с глава мина покрай вратата, а Жезус също не успя да насочи достатъчно добре топката с глава малко по-късно.

В 62-ата минута гол можеше да падне във вратата на Едерсон. След разбъркване в наказателното поле на Ман Сити влезлият малко по-рано Мусе завърши атаката с удар с пета. Решението му вероятно не бе най-точното, тъй като топката се озова в ръцете на вратаря без да го затрудни.

Гуардиола опита да промени нещо като пусна Серхио Агуеро, който отбеляза 5 гола в последните два мача. Шефилд Юнайтед обаче бе близо до попадение в 72-ата минута. Стивънс бе изведен отляво и опита да намери Макбърни в наказателното поле. Той трябваше само да засече топката, но не успя да стигне до нея. Макбърни бе и в положение на засада, така че евентуален гол нямаше да бъде признат.

Влизането на Агуеро обаче много бързо даде резултати. В 73-ата минута великолепно подаване на Де Бройне матира защитата на домакините, като изведе аржентинеца пред опразнената врата на Юнайтед. Така той продължи отличната си серия с шести гол в последните три мача. За Кевин Де Бройне пък това бе 15-а асистенция във Висшата лига от началото на сезона.

До края на срещата Стърлинг пропусна на два пъти да увеличи преднината на гостите. Първия път той стреля покрай вратата, а при втория изстрелът му бе блокиран. Шефилд Юнайтед не застраши с нищо вратата на Едерсон и трябваше да се примири със загубата.

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1
0:1 - Агуеро  (73)
 
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти