Новият на “Армията” се договорил за космическа заплата?

Новият на “Армията” се договорил за космическа заплата?

Новото попълнение на ЦСКА-София Стефано Белтраме ще получава огромна заплата в България, твърдят италианските медии. Известният журналист Джанлука Ди Марцио написа, че офанзивният халф, който беше привлечен от гранда Ювентус, ще прибира по 1,5 млн. евро годишно.

Сумата звучи стряскащо и абсолютно нереалистично за българските стандарти. Преди време в Румъния разкриха, че голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешерю взима по 750 000 евро на година. Следователно, напълно невъзможно е игралият за последно в третото ниво на италианския футбол Белтраме да се е договорил за двойно по-високо възнаграждение от най-скъполатения играч в efbet Лига.

Няколко различни източника от Италия съобщиха, че контрактът на атакуващият полузащитник е за 1,5+1 години. Липсва обаче информация за трансферната сума, а такава е била платена, защото Белтраме имаше действащ договор с Ювентус.

ЦСКА-София искаше да привлече италианеца още през 2018 година, но тогава той избра офертата на Ден Бош. Основните причини бяха две: клубът от втора дивизия на Нидерландия пръв беше отправил оферта, а освен това Белтраме познаваше обстановката в Ден Бош от предишния си престой под наем там.

От “Армията” са продължили да следят халфа и след завръщането му в Италия, където през есента игра за втория отбор на Юве. Последвали са нови преговори и този път отговорът е бил “да”.

"Много се вълнувам за новото приключение, нямам търпение то да започне! Само ЦСКА! Искам да благодаря на Ювентус за последните 9 години. Всички там ми помогнаха да израсна и да стана футболистът, който съм днес”, написа Белтраме в профила си в Instagram.

Любопитното е, че той ще трябва да се нагърби с ролята, която се оказа непосилна за сънародника му Диего Фабрини. Преди началото на сезона записалият 1 мач за “Скуадра адзура” халф пристигна в ЦСКА-София като най-голямата перла в селекцията, но разочарова с изявите си и скоропостижно се върна в Румъния, подписвайки с Динамо (Букурещ). Белтраме играе на същия пост и от него се очаква да е сериозна конкуренция на Тиаго Родригес.

В миналото на “Армията” са играли четирима италианци - Марко Еспозито, Кристиян Тибони, Фабрицио Грило и Джузепе Акуаро. Всички те дойдоха в отбора през 2010 година, но единствено Акуаро беше титуляр.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти