Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Джокович се разплака, говорейки за Коби (видео)

Джокович се разплака, говорейки за Коби (видео)

Носителят на 16 титли от “Големия шлем” и седемкратен шампион на Australian Open Новак Джокович не скри скръбта си заради трагедията с баскетболната легенда Коби Брайънт. Това се случи след края на 1/4-финалния мач на световния №2 в Мелбърн срещу канадеца Милош Раонич.32-годишният сърбин се справи в три сета (6:4, 6:4, 7:6) с противника си и на 1/2-финалите ще срещне Роджър Федерер.

В интервю на корта веднага след края на срещата на "Род Лейвър Арина" Джокович бе помолен от тенис легендата Джон Макенроу да каже няколко думи за загиналия в катастрофа с хеликоптер Коби Брайънт и сърбинът не можа да сдържи сълзите си.

“Не зная какво можем да кажем. Това беше толкова изненадващо. Той беше един от най-великите спортисти за всички времена. Бе вдъхновение за мен самия и за много, много други по света. Имах щастието да имам лични отношения с него през последните 10 години и когато съм се нуждаел от съвет и подкрепа, той беше до мен. Той беше мой ментор, мой приятел и сърцето ми се къса от това, което се случи с него и дъщеря му”, сподели Джокович със сълзи на очи.
В същото време Джокович се извини на Раонич и тенис феновете за медицинския таймаут, който взе при 4:4 в третия сет, обяснявайки, че наистина му е било наложително да действа по този начин в този момент.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти