Холандия победи Мароко в контрола

Холандия победи Мароко в контрола
Националният отбор на Холандия, който е съперник на България в световните квалификации в група “А”, записа победа с 2:1 над Мароко в приятелски мач, игран днес в град Агадир. И в този мач тимът бе воден от временния наставник Фред Грим, тъй като новият селекционер Дик Адвокаат все още има задължения към клубния си отбор Фенербахче.
Гостите дръпнаха с два гола, след като Куинси Промес откри резултата в 22-ата минута, а Винсент Янсен удвои в 68-ата минута.
Холандците обаче останаха в намален състав в 71-ата минута, когато Матиас де Лигт извърши грубо нарушение и бе изгонен от игра. Мбарак Бусуфа пък от пряк-свободен удар върна един гол за Мароко, но домакините не успяха да стигнат до пълен обрат.
За “лалетата” предстоят още два мача в близките дни, като тимът играе нова контрола с Кот д’Ивоар на 4 юни, а след това на 9 юни е световната квалификация с Люксембург.

Съставът на Холандия:

Зут, Худ,  Аке,  Велтман, Де Лигт, Берхуис (46-Де Роон),  Депай (74-Виргевер), Вилхена, Тоорнстра (73-Снайдер), Янсен (73-Дост)
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички