Саудитите обясниха защо се държаха така в Австралия

Саудитите обясниха защо се държаха така в Австралия

Решението на футболистите на Саудитска Арабия да не уважат минутата мълчание преди началото на световната квалификация срещу Австралия доведе до редица гневни коментари по адрес на играчите от Близкия Изток. Срещата на стадиона в Аделаида беше предшествана от това в знак на съпричастност с жертвите от атентата в Лондон на 7 юни, когато загинаха и две австралийки.

Говорител на Футболната федерация на домакините обясни, че още преди срещата саудитите са заявили, че няма да се включат в акта на уважение и съответно играчите в бели екипи ще заемат позиции в своята половина в готовност за първия съдийски сигнал. Тяхното обяснение било, че популярната минута мълчание не кореспондира с техните разбирания и религия. Според тяхната култура това не е израз на страдание. При такива случаи в Саудитска Арабия предпочитат или да се молят, или да правят дарения.

В същото време обаче в социалните мрежи се появи снимка, на която тимът на Ал Ахли спазва минутата мълчание по подобие на играчите на Барселона преди началото на двубоя помежду им от турнира за Купата на Qatar Airways през декември 2016 г.

Австралия спечели двубоя с 3:2.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти