Има нещо съмнително в 19 проби на руски футболисти

Има нещо съмнително в 19 проби на руски футболисти

Специална комисия на Руския футболен съюз (РФС), оглавявана от Александър Алаев, получи информация за 19 допинг проби на местни футболисти, които се изследват обстойно от международната централа ФИФА. Пробите са извършени между 2012-а и 2013-а година и се съхраняват в Международната антидопингова агенция (УАДА).

"Комисията получи информация за 19 проби, които ФИФА е изискала от УАДА. Специално тези изследвания са били извършени през 2012-а и 2013-а година от инспекторите на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) и са били изпратени както на ФИФА, така и на клубовете, с които имат договори съответните играчи", гласи съобщението от РФС.

Самите проби не съдържат доказателства за нарушение на антидопинговите правила, а само подозрения, заради което УАДА е наредила началото на процес по препроверка за скрити вещества, които вече могат да бъдат откривани.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти